Αρχική COVID-19 Εμβολιασμένοι και θετικοί στον κορονοϊό: Μπορεί να συμβεί

Εμβολιασμένοι και θετικοί στον κορονοϊό: Μπορεί να συμβεί

0
κορονοϊός
Άμεση απάντηση για το αν έχεις ή όχι κορωνοϊό δίνει η εφαρμογή για κινητά.
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, όμως ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων μπορεί να διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό, ακόμα και μετά και από πλήρη εμβολιασμό.

Τι πρέπει να κάνει κανείς, λοιπόν, αν είναι πλήρως εμβολιασμένος και διαγνωστεί θετικός;

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη του ιού, καθώς μειώνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού. Βοηθούν σε σοβαρές και αναγκαίες περιπτώσεις νοσηλείας και προλαμβάνουν τους θανάτους.

Αν και ο κίνδυνος να μολυνθούν από τον ιό τα εμβολιασμένα άτομα είναι χαμηλός, αυτό μπορεί να συμβεί, αναφέρουν οι ειδικοί.

Από τις 30 Απριλίου έχουν αναφερθεί περισσότερες από 10.000 από αυτές τις λοιμώξεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τι κάνουμε αν συμβεί κάτι τέτοιο

Ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο που εμφανίζει συμπτώματα Covid-19 θα πρέπει να απομονωθεί από τους άλλους, σύμφωνα με τις οδηγίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Eric Cioe-Peña, διευθυντής της Global Health στο New Hyde Park της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι οδηγίες δεν είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που ισχύουν για κάποιον που έχει τον ιό και δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

«Εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη απομόνωσης», λέει. «Πρέπει ακόμα να καταλάβουμε ότι η κατάστασή μας είναι λίγο καλύτερη από αυτή των ανεμβολίαστων».

Επίσης χρειάζεται να ενημερώσουμε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ότι είμαστε θετικό κρούσμα. Εάν φύγουμε από το σπίτι για να πάμε στο γιατρό, πρέπει να φοράμε μάσκα και τηρούμε κοινωνικές αποστάσεις.

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους ανθρώπους στο σπίτι

Το άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό θα πρέπει να μείνει σε ξεχωριστό δωμάτιο ή περιοχή και να χρησιμοποιεί ξεχωριστό μπάνιο, εάν υπάρχει.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή ένα μολυσμένο άτομο – ακόμη και χωρίς συμπτώματα – θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό σε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων παιδιών κάτω των 12 ετών ή ατόμων που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω ανοσολογικών ή άλλων προβλημάτων υγείας.

Οι κάτοικοι του σπιτιού θα πρέπει συχνά να απολυμαίνουν τις επιφάνειες που έχουν αγγίξει στο νοικοκυριό.

Είναι καλό επίσης να αερίζουμε συχνά το σπίτι, σε περίπτωση που έχουμε ένα κρούσμα μέσα σε αυτό. Επίσης, ας μην μοιραζόμαστε είδη οικιακής χρήσης, όπως σκεύη, ποτήρια και πετσέτες για την περίοδο καραντίνας.

Πόσο σοβαρά μπορεί να είναι τα συμπτώματα

Ο Δρ Eric Cioe-Peña, λέει ότι ένα μολυσμένο άτομο που είχε εμβολιαστεί μπορεί να έχει ήπια συμπτώματα ή καθόλου συμπτώματα.

«Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων – 99,9 τοις εκατό των φορών οι ασθενείς είναι εντάξει. Μερικές φορές δεν αντιλαμβάνονται καν ότι νοσούν».

Τα πιο σοβαρά συμπτώματα που μπορεί να έχει κανείς εμβολιασμένος είναι ρινική συμφόρηση και ήπιοι πόνοι στο σώμα, δήλωσε ο Δρ. Σουνίλ Σουντ, ειδικός παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο South Shore της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά σε εμβολιασμένα άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι ηλικιωμένοι ενήλικες και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή άτομα που παίρνουν φάρμακα.

Με πληροφορίες των New York Times

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροWindows 11: Θα «τρέχουν» και εφαρμογές Android στους υπολογιστές
Επόμενο άρθροΣύσταση των Υπουργείων για τη βλεννώδη μάζα στη Λήμνο