Αρχική COVID-19 Βρετανία: Ένα μήνα παράταση η κατάργηση των τελευταίων περιορισμών

Βρετανία: Ένα μήνα παράταση η κατάργηση των τελευταίων περιορισμών

0
Μπόρις Τζόνσον
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson επιβεβαίωσε χθες το βράδυ, με δηλώσεις του, την καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων στην κατάργηση των τελευταίων περιορισμών στις δραστηριότητες στην χώρα, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων από την ινδική μετάλλαξη.

Η σταδιακή απελευθέρωση από τους περιορισμούς, εξαγγέλθηκε στις αρχές της χρονιάς σε 4 στάδια από τον πρωθυπουργό Johnson, αρχικά στις 8 Μαρτίου, στις 12 Απριλίου, στις 17 Μαϊου και τέλος στις 21 Ιουνίου.

Ο κ. Johnson απέκλεισε την πρόσθετη υποστήριξη για τις επιχειρήσεις και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το τι θα σημάνει η καθυστέρηση αυτή στις διακοπές στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου θα αναθεωρηθούν οι λίστες του συστήματος φωτεινού σηματοδότη, ενώ στις 28 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη αναθεώρηση του συστήματος συνολικά.

Η μετάλλαξη

Ο Johnson επιβεβαίωσε την επέκταση των τρεχόντων περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, “λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων, της μετάλλαξης Delta του ιού Covid”.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί να προχωρήσουμε πέρα ​​από τις 19 Ιουλίου. Δεν πηγαίνουμε προς τα πίσω. Για τις επιχειρήσεις που καλούνται να περιμένουν άλλες τέσσερις εβδομάδες, θα έλεγα ότι η ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου ήταν ένας στόχος. Είμαι βέβαιος ότι η 19 Ιουλίου θα είναι η ημερομηνία λήξης».

Όταν ερωτήθηκε για το τι θα έλεγε στους Βρετανούς που θέλουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, ο Johnson είπε: «Τα ταξίδια στο εξωτερικό το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσουν την κόκκινη, πορτοκαλί και πράσινη λίστα. Δεν θα ήθελα να δώσω άλλη καθοδήγηση σε αυτό το στάδιο».

Αερομεταφορές

Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να επεκτείνει την στήριξη και τα μέτρα για τους τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών, ο Johnson είπε: «Έχουμε διασφαλίσει ότι το σχέδιο θα συνεχίσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με βάση όσα γνωρίζουμε τώρα, δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να το αλλάξουμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA  Mark Tanzer, δήλωσε: «Η καθυστέρηση στην πλήρη επανέναρξη της εγχώριας οικονομίας υπογραμμίζει και πάλι τη σημασία μιας επανεξέτασης της οικονομικής υποστήριξης για επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με σοβαρούς περιορισμούς. Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης, συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης της αύξησης των εισφορών, την επέκταση της προστασίας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ».

Πρόσθεσε ότι τα διεθνή ταξίδια «θα συνεχίσουν να είναι υπό περιορισμούς όταν ξεκλειδώσει η εγχώρια οικονομία. Πρέπει τελικά να δούμε ένα πακέτο προσαρμοσμένης οικονομικής υποστήριξης για ταξιδιωτικούς πράκτορες και επιχειρήσεις. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ότι άνθρωποι χάνουν τις επιχειρήσεις τους και πολλές χιλιάδες ακόμη τις δουλειές τους».

Οι φορείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στη Βρετανία προετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην απελευθέρωση των ταξιδιών, στις 23 Ιουνίου.

Πορεία εμβολιασμού

Ο κ. Johnson αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιασμού είπε ότι στα δύο τρίτα των ενηλίκων θα έχουν γίνει και οι δύο δόσεις εμβολίου, έως τις 19 Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένων όλων των ευάλωτων ομάδων. Το διάστημα μεταξύ των δόσεων για άτομα άνω των 40 ετών στην Αγγλία θα μειωθεί από 12 στις οκτώ εβδομάδες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει γίνει σε όλους τους ενήλικες μια πρώτη δόση εμβολιασμού ως τις 19 Ιουλίου, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη, όλοι οι πολίτες ηλικίας 23 και 24 θα μπορούν να κάνουν κράτηση για την πρώτη τους δόση.

Με πληροφορίες του CNN

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο μάθημα Περιβαλλοντικών Δικαιωμάτων αναζητά υποψήφιους
Επόμενο άρθροΒουλή: Πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο με 158 «ναι»