Αρχική Περιβάλλον Το μάθημα Περιβαλλοντικών Δικαιωμάτων αναζητά υποψήφιους

Το μάθημα Περιβαλλοντικών Δικαιωμάτων αναζητά υποψήφιους

0
CER
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το ετήσιο μάθημα του Κέντρου Περιβαλλοντικών Δικαιωμάτων (CER) για τα Δικαιώματα Περιβάλλοντος και τα Έργα για τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές δικαιοσύνης, αποτελεί βασική συνιστώσα του έργου υποστήριξης και κατάρτισης ακτιβιστών της CER.

Αναπτύχθηκε από τη ζήτηση της κοινότητας για κατάρτιση δικαιωμάτων και αξιοποιώντας υφιστάμενες πρωτοβουλίες, όπως η Σχολή Δικαιοσύνης Περιβάλλοντος του GroundWork, το μάθημα για τα δικαιώματα και τα μέτρα ενδυνάμωσης των συμμετεχόντων από αγροτικές και αστικές περιοχές, που φέρουν το περιβαλλοντικό και κοινωνικοοικονομικό βάρος των ρυπογόνων βιομηχανιών που λειτουργούν κοντά στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους.

Αυτή είναι η πέμπτη έκδοση του μαθήματος και με θέμα το 2021, γυναίκες και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, αναγνωρίζουν ότι λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον με βαθιά ριζωμένη κουλτούρα ανισότητας των φύλων.

Η αφορμή

Λόγω των ιστορικά διαχωρισμένων ρόλων των φύλων, οι γυναίκες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη γη ως πηγή τροφής και η εργασία τους στην εγχώρια σφαίρα τις φέρνει πολύ κοντά στις ζημιές της κλιματικής αλλαγής και στις πηγές ρύπανσης.

Φέτος, εκτός από τα συνηθισμένα αποτελέσματα του μαθήματος, σκοπεύουν επίσης να δημιουργήσουν μια ομάδα ισχυρών και συνδεδεμένων ηγετών γυναικών για το κίνημα της δικαιοσύνης κλίματος και περιβάλλοντος.

Το μάθημα θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στα πρακτικά αποτελέσματα της κατάρτισης, στην παροχή νομικών γνώσεων και στον εξοπλισμό των συμμετεχόντων με τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διευκόλυνση της εμπλοκής με την κυβέρνηση και τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νόμιμων προσφυγών (π.χ. σύνταξη επιστολών καταγγελίας και ένστασης, αναφορά περιβαλλοντικών παραβιάσεων και πρόσβαση στους νόμους περί πληροφοριών). 

Περιεχόμενο

Το μάθημα θα περιλαμβάνει πρακτικές συνεδρίες σε θέματα που κυμαίνονται από τη διοργάνωση συναντήσεων ενδιαφερομένων μερών και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης έως τις αποτελεσματικές δεξιότητες παρουσίασης και τη φύλαξη αρχείων. 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εφόδια, συμπεριλαμβανομένου ενός φορητού υπολογιστή, για να βοηθήσουν στο έργο τους σχετικά με την περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Φέτος το μάθημα θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο). 

Το CER προσκαλεί διορισμούς υποψήφιων συμμετεχόντων στο μάθημα από οργανισμούς που βασίζονται στην κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών και ακτιβιστές στο κίνημα περιβαλλοντικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΔΩ

Με πληροφορίες των Green Times 

Διαφήμιση