Αρχική Περιβάλλον Τρίκαλα: Αλίευσαν τρεις τόνους σκουπιδιών από το ποτάμι

Τρίκαλα: Αλίευσαν τρεις τόνους σκουπιδιών από το ποτάμι

0

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα chally (θρυλικό μηχανάκι περασμένων δεκαετιών), ένα πλαστικό κουτί γάλακτος από τη δεκαετία του ’80, λάστιχα οχημάτων, δίχτυα ψαρέματος, τμήματα πλαστικών σωλήνων διαφόρων μεγεθών και ειδών, λινάτσες, μουσαμάδες…  ήταν ορισμένα από τα ευρήματα της δράσης για τον καθαρισμό της όχθης του Αγιαμονιώτη ποταμού.

Όλα μαζί, όμως, τα «ευρήματα», όταν ζυγίστηκαν, έδωσαν έναν αριθμό διόλου κολακευτικό: 2.910 κιλά!

Πηγή εικόνας: trikalacity.gr
Πηγή εικόνας: trikalacity.gr

Σχεδόν 3 τόνοι από κάθε σκουπίδι που θα μπορούσε να πεταχτεί στις όχθες και στην κοίτη του δεύτερου ποτάμιου στολιδιού των Τρικάλων, συγκεντρώθηκαν μετά τη δράση του Δήμου Τρικκαίων.

Μεταξύ των ευρημάτων, κι ένα άθικτο μπουκάλι 40 χρόνων(!)

Πηγή εικόνας: trikalacity.gr
Πηγή εικόνας: trikalacity.gr

Μια δράση που, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, αποκάλυψε τον «μυστικό» σκουπιδότοπο των Τρικάλων.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να εντυπωσιάζει αρνητικά, αλλά δυστυχώς πρόκειται για το αποτέλεσμα καθαρισμού σε μόνο μία όχθη του Αγιαμονιώτη και σε μόνο ένα τμήμα της,  ανάμεσα σε δύο γέφυρες (από την Αγία Μονή μέχρι το αμαξοστάσιο).

Όλος αυτός ο απορριμματικός «παράδεισος» αποκαλύφθηκε σε δύο φάσεις.

Πηγή εικόνας: trikalacity.gr
Πηγή εικόνας: trikalacity.gr

Η πρώτη ήταν το αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Τρικκαίων, με το οποίο καθαρίστηκαν όχθες και κοίτη ενός «ξεχασμένου» ποταμού.

Η δεύτερη ήταν η συγκεκριμένη δράση, που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών/τριών και προσωπικού του Δήμου. Όλοι τους πεζοί καθάρισαν τη μία όχθη του Αγιαμονιώτη από κάθε είδους απορρίμματα.

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να προσπαθεί να διαφυλάσσει, προστατεύει και αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της πόλης και των ποτάμιων συστημάτων της, με έργα που ξεκινούν άμεσα και με πρωτοβουλίες που σύντομα θα ανακοινωθούν.

Πηγή: trikalacity.gr

Διαφήμιση