Αρχική Μεταφορές Την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού τίμησε η HELMEPA

Την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού τίμησε η HELMEPA

0
navy
Εικόνα: UNSPLASH/Derick Daily
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozem.gr

Η HELMEPA τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού, αποδίδοντας το σεβασμό στους 1,5 εκατομμύριο ναυτικούς που βρίσκονται αδιάλειπτα στην πρώτη γραμμή. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας Covid-19, κινώντας 60.000 πλοία στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Διατηρούν ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα σε όλον τον κόσμο.

HELMEPA

Ένα δίκαιο Μέλλον για τους ναυτικούς

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) θέσπισε το 2011 την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού, που εορτάζεται στις 25 Ιουνίου. Με φετινό μήνυμα «Ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς», αναδεικνύει τη διεθνή επιτακτική ανάγκη να υποστηριχτούν οι ναυτικοί. Κυρίως σε θέματα που αφορούν την πανδημία Covid-19. Όπως είναι η διευκόλυνση της αλλαγής πληρωμάτων από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών. Καθώς και τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους ως εργατών πρώτης γραμμής. Επίσης, επισημαίνει την ανάγκη για παροχή ασφαλούς περιβάλλοντος και καλών συνθηκών εργασίας στο πλοίο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ναυτικών. Ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα και θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Πυλώνας παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στηρίζεται στα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν κάθε χρόνο περισσότερο από το 99% των φορτίων τους. Με ασφάλεια στον προορισμό τους και με τη μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Η καθημερινότητα του ναυτικού δεν παύει να χαρακτηρίζεται από τη στέρηση της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων και άλλων αγαθών της κοινωνικής ζωής. Παρά τις βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης στα σύγχρονα πλοία και τις ευκολίες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία στην εκτέλεση των καθηκόντων στο πλοίο.

15.000 Έλληνες ναυτικοί

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, δημιούργημα την κοινής εθελοντικής δέσμευσης Ελλήνων πλοιοκτητών και ναυτικών ευχαριστεί θερμά όλους τους ναυτικούς. Καθώς και τους τους 15.000 Έλληνες ναυτικούς-μέλη της Ένωσης, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν για ένα καλύτερο κόσμο, με ασφάλεια και με υγιείς θάλασσες και ωκεανούς.

 

Διαφήμιση