Αρχική Επιλεγμένα Τι αλλαγές φέρνει στη ζωή μας ο νέος εργασιακός νόμος

Τι αλλαγές φέρνει στη ζωή μας ο νέος εργασιακός νόμος

0
working
Εικόνα: UNSPLASH/Alex Kotliarskyi

Σύνταξη: ecozen.gr

Μεγάλες αλλαγές επιφέρει ο νέος εργασιακός νόμος. Από την Τετάρτη 16 Ιουνίου τίποτε δεν είναι ίδιο στην αγορά εργασίας της χώρας. Το νομοσχέδιο, που προκάλεσε μεγάλες κινητοποιήσεις, είναι πλέον νόμος του κράτους. Με ψήφους 158 επί της αρχής στη Βουλή.

Τι αλλάζει

Με το νέο νόμο ισχύουν πλέον:
• Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες. Θα εφαρμοστεί δε ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της κάθε δουλειάς. Υπάρχει, ωστόσο, πρακτικό πρόβλημα σε κατηγορίες εργαζομένων όπως οι δημοσιογράφοι.
Καταργείται το ΣΕΠΕ. Στη θέση του δημιουργείται Ανεξάρτητη διοικητικής Αρχή. Η Αρχή αντικαθιστά το ΣΕΠΕ. Ωστόσο το Συμβούλιό της θα διορίζει η κυβέρνηση.
• Θεσπίζονται άδειες για γονείς και φροντιστές. Όπως η άδεια 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς.
• Ανοίγει το “παράθυρο” κατάργησης του 8ώρου και αποδυναμώνεται η Συλλογική Διοπραγμάτευση. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ύστερα από αίτηση του εργαζομένου. Δηλαδή, ο εργαζόμενος θα δουλεύει έως 10 ώρες. Αυτό θα γίνεται με ατομική -και όχι Συλλογική- σύμβαση εργασίας. Καθώς, όμως, ο εργαζόμενος θεωρείται αδύναμος έναντι του εργοδότη, υπάρχει έντονος φόβος ότι η διευθέτηση πιθανώς να ασκείται καταχρηστικά.

workers2
Εικόνα: UNSPLASH/Sol

Προσωπικό ασφαλείας

• Καθίσταται υποχρεωτικό το 33% του εργατικού δυναμικού να αποτελεί “προσωπικό ασφαλείας” στις απεργίες. Η διάταξη αφορά στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρισμός, ύδρευση, μετρό, ακτοπλοΐα, απορρίμματα).
Αλλάζει η συνδικαλιστική λειτουργία. Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων εξ αποστάσεως. Τα σωματεία υποχρεούνται να εγγράφονται σε μητρώα.Αλλιώς θεωρο΄νται μη νόμιμα.
Απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.
Το δικαίωμα απεργίας συρρικνούται. Εάν κηρυχθεί παράνομη μία απεργία, δεν μπορεί να επαναπροκηρυχθεί από δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.
Αμβλύνεται η συνδικαλιστική προστασία. Θεσπίζεται αστική ευθύνη για συνδικαλιστές, οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών. Αρκετοί συνδικαλιστές φοβούνται ότι θα εγκαλούνται αναιτίως για φαινόμενα βίας, ώστε να μην μπορούν να ασκήσουν συνδικαλσιτική δράση.

metoo
Εικόνα: UNSPLASH/Mika Baumeister

Παρενόχληση

• Λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία. Μεταξύ άλλων, με την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
• Κυρώνεται η Σύμβαση 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.
• Θεσπίζεται το δικαίωμα αποσύνδεσης (από τον υπολογιστή) στην τηλεργασία. Επίσης, ο εργοδότης αναλαμβάνει το κόστος του εξοπλισμού για την τηλεργασία (απόκτηση, συντήρηση, αποκατάσταση) και τις επικοινωνίες.
Αυξάνονται το ανώτατο όριο υπερωριών.
Αίρεται η κυριακάτικη αργία σε πληθώρα επιχειρήσεων. Όπως τις αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, τις φαρμακοβιομηχανίες, τις εταιρείες παραγωγής νοσηλευτικού υλικού, τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και τις εξωσχολικές δράσεις.
Καταργείται η υποχρωτική επαναπρόσληψη μετά από απόλυση που κρίνεται παράνομη-άκυρη στα δικαστήρια. Ο εργοδότης έχει πλέον το δικαίωμα μη επαναπρόσληψης, με την καταβολή τριπλάσιας αποζημίωσης.

Ακυρότητα απολύσεων

Άκυρες απολύσεις θεωρούνται πλέον και όλες όσες αφορούν σε:
• Άσκηση των δικαιωμάτων σε περίπτωση βίας και παρενόχλησης.
• Του πατέρα τέκνου για 6 μήνες από τη γέννηση του τέκνου.
• Εργαζομένων που έλαβαν ή ζήτησαν οποιαδήποτε άδεια.
• Εργαζομένων που δεν υπέκυψαν σε πίεση του εργοδότη να υποβάλουν αίτημα για διευθέτηση.
• Τηλεργαζομένων που άσκησαν το δικαίωμα αποσύνδεσης.
• Απαγορεύονται επίσης οι απολύσεις, λόγω ενάσκησης δικαιώματος, π.χ. λήψη άδειας.
Παραμένουν οι υφιστάμενες περιπτώσεις ακυρότητας (π.χ. απόλυση που οφείλεται σε δυσμενή διάκριση, λόγω φύλου, πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, αναπηρίας, συνδικαλιστικής δράσης, λόγω άρνησης πρότασης για διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κ.ά.).
• Εξισώνεται η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες και με εκείνη των υπαλλήλων.
• Προστατεύονται οι εργαζόμενοι στις ψηφιακές πλατφόρμες (delivery, courier). Οι απασχολούμενοι με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών/έργου αποκτούν δικαιώματα ανάλογα με αυτά των εργαζομένων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Προβλέπονται συνδικαλιστικά δικαιώματα για τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τις εν λόγω πλατφόρμες. Θα μπορούν να συστήνουν οργανώσεις, να διαπραγματεύονται και να καταρτίζουν συλλογικές συμφωνίες, καθώς και να απεργούν.
Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «ΕΡΓΑΝΗ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστατεύουμε τους εργαζόμενους

Σθεναρά υπερασπίζεται το νέο νόμο ο Πρωθυπουργός,, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο νέος νόμος αλλάζει την κατάσταση μετά από το 1982. Θέτει κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνά τον μεσαίωνα. Απαντά σε παθογένειες του παρελθόντος και σε προκλήσεις του μέλλοντος. Όσοι τον αμφισβητούν αποδεικνύονται οπαδοί συντήρησης και καθήλωσης» ανέφερε. «Διαχωρίζουμε την απεργία από την παρανομία», είπε. Εκθειάζοντας το νέο πλαίσιο, ανέφερε πως «επιτρέπει την εργασία να παρακολουθεί την οικονομία, αυξάνει την παραγωγικότητα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύονται για να αποδίδουν καλύτερα για τους ιδίους και την οικονομία. Οι συνδικαλιστές να αγωνίζονται για τους ανασφαλείς και όχι μόνο για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς».

ÁÐÅÑÃÉÁÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÏÑÔÁÓÌÏ ÔÇÓ ÅÑÃÁÔÉÊÇÓ ÐÑÙÔÏÌÁÃÉÁÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÁÄÅÄÕ ÊÁÉ ÔÏ ÅÊÁ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Eικόνα: Eurokinissi

Αλέξης Τσίπρας: Θα καταργήσουμε το εργασιακό, μόλις εκλεγούμε

«Βαφτίζετε το Μεσαίωνα Αναγέννηση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη. Χαρακτήρισε το νέο εργασιακό νόμο «ό,τι πιο αντιεργατικό έχει έρθει σε αυτήν την αίθουσα για ψήφιση». «Διαπραγματεύεται με ατομική σύμβαση ο πανίσχυρος εργοδότης με τον αδύναμο εργαζόμενο» ανέφερε χαρακτηριστκά. «Δεσμευόμαστε να αποσύρουμε το νομοσχέδιο στη νέα μας διακυβέρνηση» προανήγγειλε.
«Οι εργάτες θα δουν πώς μειώνεται το εισόδημά τους από τον νόμο σας. Εσείς μιλήσατε για τον εργατοτεχνίτη και νέο υπάλληλο. Και αυτοί θα το δουν, αν δεν απολυθούν έως τότε».

Φώφη Γεννηματά: Καταργούνται κεκτημένα δεκαετιών

«Κοροϊδευόμαστε; Με ρεπό δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Ανέφερε δε ότι οι διατάξεις του νέου νόμου «ξηλώνουν κεκτημένα δεκαετιών». «Ξεπληρώνετε προεκλογικά σας γραμμάτια» είπε και πρόσθεσε: «Σας είχαμε ακούσει να τα υπόσχεστε στον ΣΕΒ όλα αυτά που σήμερα φέρνετε. Εμείς δεν θα σταματήσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των εργατών». «Στηρίζετε την ανταγωνιστικότητα στο φθηνό μεροκάματο. Ο κατώτατος μισθός παραμένει καθηλωμένος» ανέφερε. «Αντί να πάρετε πρόσθετα μέτρα για να στηρίξουμε την οικογένεια και να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, εσείς προσθέτετε νέα προβλήματα» επεσήμανε.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Στο απόσπασμα η συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα

«Το αντεργατικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων. Εκεί έχει οριστικά καταδικαστεί» υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η κυβέρνηση φοβάται τους εργαζόμενους και τον συλλογικό αγώνα τους». «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, από αυτό το νομοσχέδιο. Γιατί πέρα από το “ξεχείλωμα” του εργάσιμου χρόνου, επιχειρείτε να στήσετε στο απόσπασμα και τη συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα» επεσήμανε. Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που κινείται γύρω από τη “διευθέτηση του χρόνου εργασίας” δεν μπορεί να είναι προς όφελος των εργαζομένων. Είναι από χέρι αντεργατική».

 

 

Διαφήμιση