Αρχική Υγεία - Διατροφή Τα 5 απλά βήματα για ένα εύκολο πρωινό ξύπνημα

Τα 5 απλά βήματα για ένα εύκολο πρωινό ξύπνημα

0
bruce mars unsplash waking up
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen

Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο, είναι γνωστό ότι ξεκινούν την ημέρα τους πριν από την ανατολή του ηλίου.

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα των οποίων το πρότυπο ύπνου έρχεται σε αντίθεση με το φυσικό τους ”βιολογικό” ρολόι σώματος, είναι πιθανότερο να έχουν κατάθλιψη και χαμηλότερα επίπεδα ευεξίας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να ξυπνάς νωρίς κάθε μέρα μπορεί να έχει προστατευτικό αποτέλεσμα έναντι των προβλημάτων ψυχικής υγείας και εκείνοι που το κάνουν τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

Πως μπορεί να γίνει πιο χαλαρή η μετάβαση από την κατάσταση ύπνου στην πραγματικότητα; Παρακάτω θα μάθετε το πως, μέσα από 5 απλά βήματα:

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας ανά πέντε λεπτά κάθε μέρα

Είναι πολύ πιο εύκολο να συνηθίσετε να ξυπνάτε νωρίς εάν σταδιακά διευκολύνετε το σώμα σας σε αυτό, προσαρμόζοντας την λειτουργία αφύπνισης ανά πέντε λεπτά κάθε μέρα.

malvestida magazineu unsplash alarm ξυπνητηρι

Βάλτε το ξυπνητήρι σας στην άλλη πλευρά του δωματίου

Είναι ένα από τα παλαιότερα κόλπα, είναι η τοποθέτηση του συναγερμού σας στην άλλη πλευρά του δωματίου. Επειδή είστε αναγκασμένοι να πετάξετε το πάπλωμα και να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να το απενεργοποιήσετε, αφαιρείτε την ευκαιρία να αναβάλλετε το συναγερμό σας και να επιστρέψετε αμέσως στον ύπνο.

Δώστε στον εαυτό σας μια ανταμοιβή για να ξυπνήσετε νωρίς

Πολλοί από εμάς ξυπνάμε και αρχίζουμε να τρέχουμε για να ετοιμαστούμε αμέσως για τη δουλειά, αλλά έχοντας μια επιπλέον ώρα το πρωί σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Ένα χαλαρωτικό μάθημα γιόγκα, ο πρωινός καφές, γυμναστική, περίπατος, ένα καλό πρωινό, είναι μερικές καλές αφορμές για να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Χρησιμοποιήστε το φως προς όφελός σας

Το φως λειτουργεί ως φυσικό στοιχείο για να ξυπνήσει το σώμα μας, καθώς το φως της ημέρας καθιστά το σώμα μας σε δράση.

Να είστε συνεπείς

Βεβαιωθείτε ότι δεν κοιμάστε μέχρι το μεσημέρι τα σαββατοκύριακα. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περισσότεροι από δύο μήνες για να γίνει μια νέα συμπεριφορά μια αυτόματη συνήθεια, οπότε μην ανησυχείτε αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε αυτές τις πρώτες εβδομάδες. Η νέα σας πρωινή ρουτίνα μοιάζει με μια συντονισμένη προσπάθεια, παρά με ένα γρήγορο σπριντ.

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση