Αρχική Ειδήσεις Πολυκατοικία 10ώροφη σε 28 ώρες από κινεζικό κολοσσό! (Βίντεο)

Πολυκατοικία 10ώροφη σε 28 ώρες από κινεζικό κολοσσό! (Βίντεο)

0
B CORE
Εικόνα: BROAD GROUP
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ξεπέρασε κάθε ρεκόρ η κινεζική πολυεθνική Broad Group, κατασκευάζοντας εντός 28 ωρών 10ώροφη πολυκατοικία! Η εταιρεία που προέρχεται από την πολύπαθη Ουχάν έδωσε άλλη διάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο.

 

Παγκόσμιο ρεκόρ

Ο χρόνος κατασκευής αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Οι δυτικοί κατασκευαστές βλέπουν επιφυλακτικά το κινεζικό επίτευγμα. “Είναι αμφίβολης ποιότητας τόσο γρήγορη κατασκευή” σχολιάζουν δηκτικά. Ωστόσο, η ποιότητα της κατασκευής θα φανεί σύντομα. Η Broad Group έδωσε στο κτήριο το όνομα του projet plan υλοποίησής του. Το “βάπτισε” Living Building

Στρατηγική… Lego

Η εταιρεία βασίστηκε στην τεχνική της συναρμολόγησης. Κατάφερε να φέρει εις πέρας μία τόσο σύντομη κατασκευή, βασιζόμενη στη στρατηγική… lego. Δηλαδή, οι οικοδόμοι της επιδόθηκαν στη συναρμολόγηση μικρών αυτόνομων αρθρωτών μονάδων. Τα εν λόγω κομμάτια είχαν προκατασκευαστεί σε εργοστασιακές μονάδες. Σε μέγεθος κοντέινερ, ήταν φτιαγμένες από ανοξείδωτο ατσάλι. Γερανοί ανύψωσαν τις μονάδες, στοιβάζοντάς τες τη μία πάνω στην άλλη. Με την ολοκλήρωση του βασικού σκελετού, έγινε και η εγκατάσταση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Εικόνα: BROAD GROUP

Στιβαρή κατασκευή κατά την εταιρεία

Η εταιρεία μάλιστα κάνει λόγο για εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή. “Το δάπεδό μας είναι 100 φορές ισχυρότερο από τα συμβατικά. Έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτες πλάκες” εξηγεί. Για αυτό και προαναγγέλλει τη χρήση της εν λόγω τεχνικής  για την κατασκευή δημοσίων κτηρίων και για ουρανοξύστες. Μάλιστα αναφέρει ότι η κατασκευή διαθέτει αντισεισμικές προδιαγραφές. Ενώ είναι και ανθεκτική και ισχυρά καιρικά φαινόμενα, όπως οι τυφώνες.

Στο παρελθόν

Η πατέντα κατασκευής είχε χρησιμοποιηθεί και προγενέστερα. Αντιστοίχως είχε ανεγερθεί και ένα κτήριο 57 ορόφων σε μόλις 19 ημέρες. Το πρώτο ρεκόρ της εταιρείας, ωστόσο, έγινε το 2012. Με τον υψηλότερο ουρανοξύστη παγκοσμίως στην κινεζική πόλη Τσανγκσά, ύψους 838  μέτρων.

 

Διαφήμιση