Αρχική Επιχειρείν Παγκόσμια Υπηρεσία Μείωσης Αποτυπώματος Άνθρακα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα από την Schneider Electric

Παγκόσμια Υπηρεσία Μείωσης Αποτυπώματος Άνθρακα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα από την Schneider Electric

0
Schneider Electric Άνθρακα
Διαφήμιση

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε μια νέα ενισχυμένη υπηρεσία για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στις αλυσίδες εφοδιασμού, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τον σημαντικό όγκο εκπομπών στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της νέας δέσμευσης της εταιρείας να αυξήσει τις δικές της προσπάθειες για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού της, με στόχο να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα για 1.000 κορυφαίες επιχειρήσεις κατά 50% έως το 2025.

Για πολλές εταιρείες, το μεγαλύτερο μέρος του αποτυπώματος άνθρακα στηρίζεται στην αλυσίδα εφοδιασμού και αξίας. Το CDP αναφέρει ότι, βάσει δεδομένων του 2020 που προκύπτουν από περισσότερες από 8.000 εταιρείες, οι εκπομπές της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι κατά μέσο όρο 11 φορές υψηλότερες από τις λειτουργικές εκπομπές. Οι αριθμοί αυτοί, μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτεροι σε κλάδους της βιομηχανίας, όπως τη λιανική και άλλες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία της Schneider Electric, αποτελεί μέρος της ευρύτερης Συμβουλευτικής Υπηρεσίας για την Κλιματική Αλλαγή της εταιρείας, που βοηθά τους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν αυτό το απαιτητικό ζήτημα συνδυάζοντας την εμπλοκή προμηθευτών, μετρήσεων, καθορισμού στρατηγικής και υλοποίησης μέσω της αποδοτικότητας, της προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας και της αντιστάθμισης άνθρακα. Η προσφορά βασίζεται σε επιτυχημένες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν ήδη αναπτυχθεί για πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Maple Leaf Foods και Takeda Pharmaceuticals.

«Η δυναμική της εταιρικής κλιματικής δράσης σήμερα είναι τεράστια, καθοδηγούμενη σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της πίεσης των επενδυτών για διαφάνεια σε κάθε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και κυβερνητικό ζήτημα (ESG)», δήλωσε ο Steve Wilhite, SVP της Schneider Electric. «Για την πλειονότητα των εταιρειών, το επόμενο βήμα μετά τις δικές τους δραστηριότητες είναι η αλυσίδα εφοδιασμού. Τα καλά νέα είναι ότι με την προσέλκυση προμηθευτών σε προσπάθειες εξάλειψης αποτυπώματος άνθρακα, οι εταιρείες όχι μόνο μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις πιέσεις, αλλά και να εντοπίσουν εξοικονόμηση κόστους, να αναπτύξουν καινοτομίες και να αυξήσουν την αξία των σχέσεων με τους προμηθευτές τους.

Τον Ιανουάριο, η Schneider Electric τιμήθηκε από την Corporate Knights ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο, μια αναγνώριση που κέρδισε χάρη στη δέσμευσή της στις βιώσιμες πρακτικές και τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDG’s) για περισσότερα από 15 χρόνια. Εκτός από τον ειδικό στόχο της εταιρείας να μειώσει τις εκπομπές της δικής της αλυσίδας εφοδιασμού έως το 2025, η Schneider Electric έχει επίσης δεσμευτεί για δίκαιη εργασία στο 100% των στρατηγικών προμηθευτών της και την επίτευξη μιας καθαρής μηδενικής αλυσίδας εφοδιασμού έως το 2050.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία εξάλειψης αποτυπώματος άνθρακα στην αλυσίδα εφοδιασμού της Schneider Electric, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://perspectives.se.com.

Μάθετε περισσότερα για το πώς η Schneider Electric οδηγεί τη βιωσιμότητα στο επόμενο επίπεδο και για το νέο πρόγραμμα Schneider Sustainability Impact (SSI) 2021-2025 εδώ.

 

Σχετικά με την Schneider Electric

Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.

Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα.
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Ελληνικός Χρυσός στηρίζει «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»
Επόμενο άρθροΟ πήχης, ο ρεαλισμός και οι εθνικές γραμμές