Αρχική Περιβάλλον Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Με εικαστικά δρώμενα ο δήμος Χαλανδρίου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Με εικαστικά δρώμενα ο δήμος Χαλανδρίου

0
DHMOSHALANDRIOU
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με εικαστικά δρώμενα γιορτάζει ο δήμος Χαλανδρίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με την εικαστική παρέμβαση-δρώμενο «Ελεύθερος ως Ποταμός» της δημιουργού Ειρήνης Παγώνη στη Ρεματιά Χαλανδρίου. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο χώρο το τριήμερο 11-13 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 21:30.

Ο συμβολισμός της Ρεματιάς

Η Ρεματιά Χαλανδρίου, ως τοπόσημο της πόλης, είναι το σημείο που οι πολίτες θα γίνουν συνοδοιπόροι και συνδημιουργοί. Για να μεταδώσουν μήνυμα χαράς και επανασύνδεσης της κοινότητας, μήνυμα αγάπης και δράσης για το περιβάλλον.

Χίλιες μπλε παπαρούνες

Η δράση θα ξεκινήσει από το πλάτωμα που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Στη συνέχεια θα επεκταθεί στην κοίτη της Ρεματιάς. Εκεί οι συμμετέχοντες μαζί με τη δημιουργό, θα τοποθετήσουν χίλιες μπλε παπαρούνες στα δέντρα. Μαζί τους θα είναι και η Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου.
«Μπλε παπαρούνες γιατί αυτό είναι το χρώμα της σημαίας, της πατρίδας μας, της μνήμης, του πλανήτη μας. Η μπλε παπαρούνα συμβολίζει την επιτυχία, την αγάπη, τη φαντασία», σημειώνει η δημιουργός Ειρήνη Παγώνη.
Τη δράση, την οποία διοργανώνει η εταιρεία SYN MODERN με τη συνδρομή του Δήμου Χαλανδρίου, επιμελήθηκε η Ιουλία Συσάλοβα.

 

Διαφήμιση