Αρχική Ειδήσεις Όσα αλλάζουν από Σεπτέμβριο σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

Όσα αλλάζουν από Σεπτέμβριο σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια

0
σχολείο
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλλαγές έρχονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από Σεπτέμβριο, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, όπως η καθολική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων και η λήξη τους σχολικού έτους, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που συζητείται στη Βουλή και γνωστοποίησε το ΥΠΑΙΘ. Ενώ, η λήξη των μαθημάτων για το σχολικών έτος 2020-2021, θα γίνει στις 25 Ιουνίου.

Εργαστήρια δεξιοτήτων

Χαρακτηριστικά, από το νέο σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τα άρθρα 1-3:

  • εντάσσονται τα εργαστήρια δεξιοτήτων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια όλης της χώρας
  • εντάσσονται οι δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα στο νηπιαγωγείο
  • περιγράφεται αναλυτικά η κατανομή του χρόνου της διδακτικής ενότητας εργαστηρίων δεξιοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών στο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο

Ρυθμίσεις για οργανικές θέσεις

Παράλληλα, το άρθρο 4 περιλαμβάνει ρυθμίσεις για οργανικές θέσεις σε κλάδους του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Λήξη μαθημάτων

Σχετικά με τη λήξη των μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2020-2021 το άρθρο 5 προβλέπει την λήξη στις 25 Ιουνίου. Ενώ, για το διδακτικό έτος στις 30 Ιουνίου.

Ενώ, παράλληλα, προτείνει και την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μεταβατική διάταξη των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της φοίτησης

Έπειτα, το άρθρο 6 συνιστά μεταβατική διάταξη των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της φοίτησης αποκλειστικά των ήδη φοιτούντων σπουδαστών των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και των ΕΠΑ.Σ. που εποπτεύονται από άλλα υπουργεία.

 

Διαφήμιση