Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ο ΕΟΤ διευρύνει τη συνεργασία του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

Ο ΕΟΤ διευρύνει τη συνεργασία του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 

0
greekislands2
Εικόνα: UNSPLASH/Raimond Klavins
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο ΕΟΤ διευρύνει τη συνεργασία του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ,  Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση GreeceGCC countries eBusiness Gathering.

EOT FRAGAKIS

Επιχειρηματική ατζέντα

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ συμμετείχε, σήμερα, στη  διαδικτυακή  επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και κρατών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Μία διοργάνωση από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο υπό τον τίτλο, «Κοινά οράματα». Από την αραβική πλευρά, στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι χώρες: Μπαχρέιν,  Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ενίσχυση τουριστικού ρεύματος

Στην ομιλία του, ο κ. Φραγκάκης υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες». «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχύσει έμπρακτα τα πεδία συνεργασίας. Ένας από τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας είναι και ο τουρισμός” επεσήμανε. Ειδικά φέτος-είπε-γίνεται ιδιαίτερα μεθοδική προσπάθεια από το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα. Μάλιστα φέτος, “έχουμε πολλές απευθείας πτήσεις από αραβικές χώρες προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, που ήδη έχουν ξεκινήσει» επεσήμανε.

Συνεχής προβολή από τον ΕΟΤ

Αναφορικά με τις δράσεις του ΕΟΤ στις αραβικές χώρες, τόνισε ότι «ο ΕΟΤ, προφανώς, στηρίζει από την πλευρά του την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο. Πρόσφατα συμμετείχε με αντιπροσωπεία στη μεγάλη έκθεση ΑrabianΤravel Μarket του Ντουμπάι. Έγιναν επαφές με παράγοντές της τουριστικής αγοράς. Διοργανώθηκαν και αντίστοιχα on line workshops. Επίσης, ετοιμάζονται ταξίδια εξοικείωσης προς τη χώρα μας με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Αλλά και εξειδικευμένες καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στην περιοχή για την γαστρονομία, τον τουρισμό πολυτελείας και ευεξίας, τον συνεδριακό τουρισμό».

EOT FRAGAKIS2

Συμμετέχοντες

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Sulaiman Hamid Almazroui, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Εμπορίου και Τουρισμού HAE, Khalid Jasim Al Midfa. Επίσης οι Mohammed Bin Kuwair (Senior Manager for International Business Βeeah ΗΑΕ), Μάκης Σπυράτος (διευθυντής ανάπτυξης Μέσης Ανατολής & Country Manager Oman Polygreen S.A.. Καθώς και ο Marwan Hareb Al Aryani, διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο του Εμιράτου του Ajman. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Γιώργος Ξηραδάκης.

Διαφήμιση