Αρχική Ζώα Καλοκαίρι: Πώς να βοηθήσεις τον σκύλο σου στον καύσωνα

Καλοκαίρι: Πώς να βοηθήσεις τον σκύλο σου στον καύσωνα

0
νερο σκυλος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με το καλοκαίρι επίσημα εδώ, είναι η ιδανική στιγμή για να δροσιστείτε με μια βουτιά στη θάλασσα ή να κάνετε ηλιοθεραπεία ακόμα και… στον κήπο σας.

Είναι λιγότερο διασκεδαστικό, ωστόσο, για τα κατοικίδια ζώα, τα οποία μπορεί να δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τη ζέστη καθώς πολλά από αυτά έχουν γούνινο τρίχωμα.

Όπως εξηγεί η ειδικός της RSPCA για την καλή μεταχείριση των ζώων, Δρ Samantha Gaines, ορισμένα κατοικίδια ζώα, όπως τα σκυλιά, δεν ιδρώνουν, οπότε μόλις αρχίσει να αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματός τους, μπορεί να είναι δύσκολο να δροσιστούν.

Θερμοπληξία

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε στενά τη συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου σας σε θερμές θερμοκρασίες, καθώς θα μπορούσαν να εμφανίζουν σημάδια θερμοπληξίας.

«Εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι υπερβολικά λαχανιασμένο ή έχει σάλια, φαίνεται ληθαργικό, κάνει εμετό ή καταρρέει, τότε όλα αυτά μπορεί να είναι σημάδια θερμοπληξίας. Εάν δείτε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, σας παρακαλούμε να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό», αναφέρει.

Με ορισμένα ζώα που απαιτούν καθημερινό περπάτημα, όπως σκύλους και άλογα, οι κατάλληλες ώρες για βόλτες είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν είναι πιο δροσερός ο καιρός.

«Λάβετε υπόψη ότι τα πεζοδρόμια μπορεί να ζεσταθούν πολύ και να κάψουν τα πόδια των σκύλων. Εάν είναι πολύ ζεστό για να το αγγίξετε με το χέρι σας, τότε είναι πολύ ζεστό για να περπατήσουν πάνω τους».

Υπάρχουν, ωστόσο, απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση των γούνινων φίλων σας και να βοηθήσετε τα ζωάκια συντροφιάς να ανακουφιστούν από τις θερμές ημέρες.

Αντηλιακό

αντηλιακό

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν ακούτε ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως και οι άνθρωποι, χρειάζονται αντηλιακό, αλλά είναι εξίσου σημαντικό.

«Ορισμένα κατοικίδια ζώα – ιδιαίτερα εκείνα με λευκά ή ανοιχτόχρωμα τριχώματα- μπορεί να εμφανίσουν ηλιακά εγκαύματα, γι’αυτό θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό ασφαλές για κατοικίδια», λέει ο Δρ Gaines.

«Οι γάτες και τα σκυλιά μπορεί να χρειάζονται κάποια αντηλιακή κρέμα στα αυτιά τους, ενώ τα άλογα μπορεί να χρειάζονται αντηλιακή κρέμα στη μύτη τους», συμπληρώνει.

Μια έρευνα στο ίντερνετ, για ένα αδιάβροχο, χωρίς άρωμα και αντηλιακό, θα δώσει τη λύση.

Πατάκια ψύξης

Μαζί με το να διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει πρόσβαση σε σκιερές περιοχές και άφθονο νερό για να πιει, υπάρχουν μέτρα DIY που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα κρυώσετε, όπως η χρήση μιας υγρής πετσέτας για να καθίσουν ή η συσκευασία ενός πακέτου πάγου σε μια πετσέτα.

Εάν έχετε μεγαλύτερα σκυλιά, ένα πολύ μεγάλο χαλί θα κάνει τη δουλειά καλύτερα, Προτιμήστε κάποια χαλάκια αυτοψύξης με ένα μη τοξικό τζελ που είναι 5 έως 10 βαθμούς πιο κρύα από τη θερμοκρασία δωματίου.

Πισίνα

dog water σκυλος πισινα

Η Δρ. Gaines συνιστά να γεμίσετε μια παιδική πισίνα με νερό για να παίξετε. Θα τους κρατήσει ενεργούς και δροσερούς ταυτόχρονα και δεν χρειάζεται να είναι ακριβή ή εξειδικευμένη.

Λιχουδιές

«Φτιάξτε κατεψυγμένες λιχουδιές από φιλικά προς τα κατοικίδια συστατικά για να διατηρήσετε τον γούνινο φίλο σας δροσερό», λέει η Δρ. Gaines, η οποία προτείνει επίσης να προσθέσετε παγάκια για να διατηρήσετε το μπολ του κατοικίδιου ζώου σας δροσερό.

Με πληροφορίες του Independent

Διαφήμιση