Καύσωνας: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την αλλαγή του καιρού

    0
    Καύσωνας - Ζέστη
    Διαφήμιση

    Σύνταξη: ecozen.gr

    O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, προειδοποιεί για τον καύσωνα και τονίζει πως θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

    Ο μετεωρολόγος τονίζει πως ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 44 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

    Σε σχετικά βίντεο, στην ανάρτησή του στο Facebook, δίνει έμφαση στα εξής: «Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου παρατηρούμε ότι στο σύνολο της ανατολικής Μεσογείου επικρατεί ανέφελος καιρός μιας και σε αυτές τις περιοχές επικρατεί ένα ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων. Νότια της Ιταλίας διακρίνουμε νεφικά συστήματα από μία αβαθή ατμοσφαιρική διαταραχή, τα οποία μετατοπίζονται προς τα βορειοανατολικά και στην πορεία τους μεταφέρουν αφρικανική σκόνη που θα φτάσει μέχρι και τη χώρα μας επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα».

    Συμπληρώνει πως «μπορούμε να δούμε την πολύ θερμή αέρια μάζα (κόκκινες αποχρώσεις) που θα καλύψει το σύνολο της ανατολικής Μεσογείου και που στην ουσία αυτές θα προκαλέσουν το δεύτερο ισχυρό κύμα καύσωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη μας, δροσερές αέριες μάζες θα κινηθούν από τα βόρεια Βαλκάνια προς την περιοχή μας επαναφέροντας τον υδράργυρο σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα».

    Τέλος, ο μετεωρολόγος παρουσιάζει και έναν τρίτο χάρτη στον οποίο όπως εξηγεί αποτυπώνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου περιμένουμε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αφορούν περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου. «Αυτό οφείλεται στο ότι σε αυτές εκεί τις περιοχές θα επικρατήσουν σταδιακά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι καθώς κατέρχονται από τα βουνά της Πίνδου λειτουργούν σαν καταβάτες (πολύ θερμός και ξηρός άνεμος) ανεβάζοντας πιο πολύ τον υδράργυρο ενώ ταυτόχρονα καθιστούν πολύ επικίνδυνη την κατάσταση και στο θέμα των πυρκαγιών. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας» αναφέρει.

    Δείτε ολόκληρη τη δημοσίευση παρακάτω:

    Διαφήμιση