Αρχική Περιβάλλον Η Κίνα θα ενισχύσει την περιβαλλοντική έγκριση για ρυπογόνα έργα

Η Κίνα θα ενισχύσει την περιβαλλοντική έγκριση για ρυπογόνα έργα

0
Κίνα
Διαφήμιση

Η Κίνα σχεδιάζει να ενισχύσει τους ελέγχους σε βιομηχανίες όπως ο χάλυβας και το αλουμίνιο που συνεπάγονται υψηλή χρήση ενέργειας και παράγουν υψηλές εκπομπές, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τις εξελίξεις χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος τη Δευτέρα.

Μετά από πολλές δεκαετίες βιομηχανικής επέκτασης, η Κίνα έχει δεσμευτεί να αρχίσει να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2030 και να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2060. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχει ήδη παροτρύνει ορισμένες περιοχές να ενισχύσουν τους ελέγχους ενεργειακής απόδοσης.

Σε κατευθυντήριες γραμμές που αποστέλλονται σε τοπικούς ρυθμιστές περιβάλλοντος, το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος (MEE) προέτρεψε τις τοπικές κυβερνήσεις να θεωρήσουν την ποιότητα του περιβάλλοντος ως “κατώτατη γραμμή”, ιδίως εάν τα ρυπογόνα έργα επεκτείνονται ή μεταφέρονται στις περιοχές τους.

“Νέα και διευρυμένα πετροχημικά, χημικά, οπτάνθρακα (άνθρακα και) μη σιδηρούχα … έργα θα πρέπει να βρίσκονται στα βιομηχανικά πάρκα σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς”, ανέφερε το MEE.

Για διύλιση πετρελαίου, αιθυλένιο, χάλυβα, οπτάνθρακα, αλουμίνιο και άλλα έργα που έχουν υψηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ή κινδύνους, οι αρχές δεν θα πρέπει να μειώσουν τις απαιτήσεις έγκρισης “στο όνομα των πιλότων μεταρρύθμισης”, τις οδηγίες, χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το MEE ενθάρρυνε επίσης τους χαλύβδινους μύλους σε βασικές περιοχές να μετατραπούν σε ηλεκτρικές καμίνους τόξου από μακρές διαδικασίες παραγωγής χάλυβα που χρησιμοποιούν υψικαμίνους και μετατροπείς, ανέφερε η δήλωση.

Ζήτησε από κάθε επαρχιακή ρυθμιστική αρχή να συντονίσει και να διαχειριστεί τοπικά έργα υψηλής έντασης ενέργειας και υψηλών εκπομπών, αναφέροντας ευρήματα στο MEE έως το τέλος Οκτωβρίου και ενημερώνοντας κάθε έξι μήνες.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση