Αρχική Τουρισμός Η Ελλάδα ανέλαβε εκ νέου την προεδρία της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού...

Η Ελλάδα ανέλαβε εκ νέου την προεδρία της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)

0
greekislands
Εικόνα: UNSPLASH/Raimond Klavins

Σύνταξη: ecozen.gr

Την προεδρία της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την Ευρώπη ανέλαβε εκ νέου η Ελλάδα. Εκτός της προεδρίας, εξελέγη και Εκπρόσωπος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Αντιπροεδρία σε Βουλγαρία και Ουγγαρία

Οι εργασίες της 66ης Συνάντησης της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO – ΠΟΤ) για την Ευρώπη, που έγιναν  στην Αθήνα, περιελάμβαναν και αρχαιρεσίες για την εκπροσώπηση των χωρών στα όργανα και στις επιτροπές του ΠΟΤ. Η Ελλάδα, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, επανεξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής του ΠΟΤ για την Ευρώπη. Τις θέσεις της αντιπροεδρίας ανέλαβαν η Βουλγαρία και η Ουγγαρία. Παράλληλα, η χώρα μας διεκδίκησε εκ νέου τη συμμετοχή της στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για την περίοδο 2021-2024. Από τις οκτώ χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, η Ελλάδα κατέκτησε τη μία από τις πέντε θέσεις. Έλαβε 31 από τις συνολικά 40 ψήφους. Τις υπόλοιπες θέσεις συμπλήρωσαν οι Αρμενία, Κροατία, Γεωργία και Ρωσία.

Επιβράβευση επιτυχημένων προσπαθειών

Η ηγετική παρουσία της Ελλάδας στα όργανα του ΠΟΤ έρχεται και ως επιβεβαίωση των επιτυχημένων προσπαθειών. Τόσο στη χώρα όσο και διεθνώς. Για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού και τη διασφάλιση της τουριστικής εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα.
«Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, καθώς προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία επιλογών για τον επισκέπτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η συμμετοχή μας στα ανώτατα τουριστικά όργανα δηλώνει τη σπουδαιότητα και την υπευθυνότητα που  αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό ως κράτος. Αλλά και τη μεγάλη ισχύ της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ΠΟΤ» εξήγησε ο κ. Θεοχάρης.

Σπουδαία έργα σε άξονα τετραετίας

«Τα επόμενα 4 χρόνια οι δυνατότητες αξιοποίησης θα είναι μεγάλες. Με σκληρή και συντονισμένη δουλειά θα δημιουργήσουμε σπουδαία έργα. Η χώρα μας χτίζει με συνέπεια και συνέχεια την εξωτερική της ισχύ στους διεθνείς Οργανισμούς που επηρεάζουν το μέλλον του τουρισμού» δήλωσε ο υπουργός.
Το υπουργείο Τουρισμού, παρά το δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας, προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίζει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και να ενισχύει τη διεθνή παρουσία της χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική. Στο επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν νέα έργα που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας.

Διαφήμιση