Αρχική Ανακύκλωση Έως τέλος 2021 οι δημοπρατήσεις όλων των ΜΕΑ: Τι είπε ο Μ....

Έως τέλος 2021 οι δημοπρατήσεις όλων των ΜΕΑ: Τι είπε ο Μ. Γραφάκος στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

0
RECYCLE4
Εικόνα: UNSPLASH/Łukasz Rawa
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έως το τέλος του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις όλων των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ). Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, μιλώντας στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Κυκλική οικονομία

Στην ίδια συζήτηση για την κυκλική οικονομία συμμετείχαν ο Χρήστος Καβαλόπουλος, γενικός διευθυντής Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), ο Γεώργιος Παπαναστασίου, πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ΚΕΔΕ. Επίσης ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας και ο Λάμπρος Δημητρόγιαννης, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος , αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αγγελική Γυπάκη.

Διαχείριση αποβλήτων

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας, Μανώλης Γραφάκος, αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων. Το ν/σ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 3 Ιουνίου. Επίσης, εστίασε στην πορεία υλοποίησης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ). Ανέφερε ότι προχωρούν τα έργα στο σύνολο της επικράτειας με γοργούς ρυθμού. Άμεσοις στόχοις είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των ΜΕΑ μέχρι το τέλος του 2021.  Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες. Αυτό ενισχύει την κυκλική οικονομία  και την επίτευξη του στόχου της ταφής αποβλήτων σε ποσοστό 10% μέχρι το 2030. Επίσης, σημείωσε ότι το σύνολο των αναγκαίων υποδομών έχει πλέον χωροθετηθεί.

Συναντήσεις

Μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε στο δημαρχείο Πατρών με το δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τον πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Συζητήθηκαν εκκρεμότητες που αφορούν στη δημοπράτηση της ΜΕΑ Αχαΐας, η οποία αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΨηφιακή κάρτα εργασίας: Εγγύηση για την τήρηση του 8ώρου
Επόμενο άρθρο«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη»: Δράση σε 19 πόλεις