Αρχική Πολιτισμός Δράση «Λευκές Περιοχές»: Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη σε 160.869 νοικοκυριά

Δράση «Λευκές Περιοχές»: Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη σε 160.869 νοικοκυριά

0
tv
Εικόνα: UNSPLASH/Glenn Carstens-Peters

Σύνταξη: ecozen.gr

Δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη σε 160.869 νοικοκυριά ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της δράσης «Λευκές Περιοχές».

Ελεύθερη λήψη στους τ/σ εθνικής εμβέλειας

Πρόκειται για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.  Για την «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Την ΚΥΑ συνυπογράφουν οι υπουργοί Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, αναπληρωτής Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Καθώς και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος και οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης.

Ποιους αφορά – Αναλυτικές οδηγίες

Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση δωρεά. Για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr,. Χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, επίσης χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, τα στοιχεία της κύριας και μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερόμενου αντλούνται από τις βάσεις δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΑΑΔΕ μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόσβαση στην πολυφωνία

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Παράλληλα τηρούνται οι αρχές της τεχνολογικής ουδετερότητας. Η παροχή του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της δράσης δύναται να παρέχεται μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (δορυφορική, επίγεια, ευρυζωνική). Το συνολικό ύψος της δράσης αναμένεται να ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ».

Στο white-areas.gov.gr μπορείτε να δει κανείς τις «Λευκές Περιοχές» όλης της χώρας ανά δημοτική ενότητα.  Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο support@tvcoverage.gr είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Διαφήμιση