Αρχική Διάστημα Διαστημικός τουρισμός: Εκδρομή στο σύμπαν με… γεμάτο πορτοφόλι (Βίντεο)

Διαστημικός τουρισμός: Εκδρομή στο σύμπαν με… γεμάτο πορτοφόλι (Βίντεο)

0
SPACe BALOON
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο διαστημικός τουρισμός κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ. Βεβαίως, πρόκειται για.. ακριβό σπορ. Αρκετοί κραταιοί οικονομικά άνθρωποι επιθυμούν να το δοκιμάσουν. Ήδη κάποιοι έκαναν πραγματικότητα την… εκδρομή στο σύμπαν.

Neptune One: Πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι

Το Neptune One αποτελεί το πρώτο μέσο μεταφοράς διαστημικού τουρισμού. Η εταιρεία Space Perspective ανακοίνωσε  ότι το δοκιμαστικό όχημα διαστημόπλοιο Neptune One ξεκίνησε με επιτυχία το ταξίδι του από το Space Coast Spaceport. Ο χώρος απογείωσης βρίσκεται δίπλα στο διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA. Το όχημα πέταξε στο ύψος του στόχου του και διέσχισε τη χερσόνησο της Φλόριντα πριν καταλήξει στον Κόλπο του Μεξικού.

Ιστορική πτήση

Η ιστορική πτήση 6 ωρών και 39 λεπτών σηματοδοτεί το πρώτο μεγάλο βήμα προς όλους όσοι επιθυμούν να πετούν στο διάστημα. Μία απαράμιλλη εμπειρία και προοπτική του κόσμου μας από το διάστημα. Το Neptune One ξεκίνησε στις 5:23 από το Space Coast και έφτασε στο προγραμματισμένο υψόμετρο των 108.409 ποδιών πριν μειώσει το ύψος του, 50 μίλια μακριά από τη δυτική ακτή της Φλόριντα. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για την απόδοση της ομάδας και του συστήματος πτήσης. Ήταν θεαματικό να παρακολουθούμε την ομαδική εργασία και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Space Perspective, Taber MacCallumv.

Τεχνικές προδιαγραφές

Η Space Perspective πέταξε έναν προσομοιωτή κάψουλας πλήρους μεγέθους με την ίδια γεωμετρία με την κάψουλα του Spaceship Neptune. Επιτεύχθηκαν όλοι οι πρωταρχικοί στόχοι της δοκιμαστικής πτήσης. Ο πιο σημαντικός στόχος ήταν η ολοκλήρωση μιας πλήρους επίδειξης πτήσης, από το στάδιο της προ-απογείωσης έως την ανάκαμψη. «Αυτή η δοκιμαστική πτήση του Neptune One ξεκινά την εκτεταμένη δοκιμαστική καμπάνια πτήσης μας. Θα είναι εξαιρετικά ισχυρή, καθώς μπορούμε να εκτελέσουμε δοκιμές χωρίς πιλότο. Το Spaceship Neptune (θα) αποτελεί έναν εξαιρετικά ασφαλή τρόπο, για να πάει κανείς στο διάστημα» πρόσθεσε ο MacCallum.

Πολύτιμες συνεργασίες

Στη δοκιμαστική πτήση συνέβαλαν αναγνωρισμένα ακαδημϊκά ιδρύματα και φορείς. Το Higher Orbits, ένας εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός άντλησε υλικό για εξειδικευμένα πειράματα.Μέτρησε το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου. Μέτρησε τις επιπτώσεις του διαστημικού περιβάλλοντος στα υλικά μνήμης που κατασκευάζονται για να διατηρούν ένα συγκεκριμένο σχήμα. Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα ενσωμάτωσε ένα όργανο αισθητήρων όζοντος από το τμήμα φυσικής, για να δοκιμάσει την καινοτόμο τεχνολογία της ατμοσφαιρικής επιστήμης. Σύμφωνα με τη Space Perspective, όλα αυτά αποδεικνύουν στη τη NASA και άλλ ότι το Spaceship Neptune αποτελεί πολύτιμη πλατφόρμα για έρευνα. Επιπλέον, δύο άλλοι τεχνικοί εταίροι, η Valispace και η International Met Systems Inc., παρείχαν εργαλεία μηχανικής και μετεωρολογίας για την υποστήριξη της δοκιμαστικής πτήσης.

Εικόνα: Space Perspective

Για την ιστορία

Η εταιρεία Space Perspective ιδρύθηκε το 2019. Εξαρχής στόχος της ήταν η δημιουργία ενός διαστημόπλοιου καθολικά προσβάσιμου. Το Spaceship Neptune αναπτύχθηκε από την αρχή για μέγιστη ασφάλεια, προσβασιμότητα και σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το διαστημόπλοιο θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Συμμετοχές και κόστος

Στο Spaceship Neptune βρίσκονταν ο πιλότος και οκτώ επιβάτες. Πραγματοποίησαν ένα συναρπαστικό εξάωρο ταξίδι στο διάστημα, μαζί με ερευνητικά ωφέλιμα φορτία. Η δοκιμή κρίθηκε απολύτως επιτυχής. Εάν όλα πάνε και στις επόμενες, το 2024 θα ξεκινήσουν οι τουριστικές πτήσεις. Το εξαιρετικά άνετο και προσβάσιμο ταξίδι έξι ωρών επαναπροσδιορίζει τι σημαίνει ταξίδι και θαύμα για το σύγχρονο ταξιδιώτη. Ωστόσο, απαιτεί και κάποια συγκεκριμένη προδιαγραφή. Την κάλυψη του κόστους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 125. 000 δολάρια. Με προοπτική να μειωθεί όταν προχωρήσει το πρόγραμμα πτήσεων. Μέχρι τότε, ωστόσο, δεν προορίζεται για το μέσο εισόδημα…

Διαφήμιση