Αρχική Περιβάλλον Χρηματοδοτήσεις 17 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο δήμος Χαλανδρίου

Χρηματοδοτήσεις 17 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο δήμος Χαλανδρίου

0
GREEN
Εικόνα: UNSPLASH/ Martin Reisch
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ για έργα αστικής αναζωογόνησης, ηλεκτροκίνησης, αναβάθμισης σχολείων και καθαριότητας διεκδικεί ο δήμος Χαλανδρίου. Μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.
Πρόκειται για τα εξής έργα:

  • Παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης στις περιοχές Κάτω Χαλάνδρι και Τούφα (άξονας «Αστική αναζωογόνηση»). Ο δήμος διεκδικεί 10,5 εκατ. ευρώ έχοντας καταθέσει ολοκληρωμένες μελέτες για τις αστικές αναπλάσεις στις συγκεκριμένες περιοχές. Για την αποτροπή της υπερτοπικής διέλευση οχημάτων, την προώθηση της πεζής κινητικότητας και βέλτιστων λύσεων για πράσινο, φωτισμό και απορρίμματα.
  • Δράσεις ηλεκτροκίνησης (άξονας «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στους δήμους»). Ο δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 3.664.820 ευρώ. Για την αγορά ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, απορριμματοφόρου. Και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού για την Κοινωνική Υπηρεσία, το «Βοήθεια στο Σπίτι» και την «Πολιτική Προστασία».
  • Ωρίμανση έργων και δράσεων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος (άξονας «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος). Πρόκειται για μελέτες που αφορούν στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για τις οποίες ο δήμος διεκδικεί 500.000 ευρώ.
  • Πρόγραμμα απόκτησης εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών. (Άξονας «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων»). Ο δήμος διεκδικεί εξοπλισμό ύψους 234.585,90 ευρώ.
  • Προτάσεις για αναβάθμιση αύλιων χώρων σχολείων ύψους 2,2 εκατ. ευρώ (άξονας «Συντήρηση δημοτικών ανοικτών χώρων»).

Απολογισμός 2020

Τα έργα που περιλαμβάνονταν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 χρηματοδοτήθηκαν κατά 75,31%. Με 11.660.000 ευρώ, από εξωτερικές πηγές (Φιλόδημος, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Πράσινο Ταμείο). Μόλις το 24,69%, ποσό 4.132.000 ευρώ, προήλθε από ίδιους πόρους του δήμου.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροProject Αθηνά: Καινοτομία στην υπηρεσία του Δ. Αθηναίων (ΦΩΤΟ)
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια