Αρχική Αφιερώματα Αυστραλία: Δαίμονες της Τασμανίας εξαλείφουν τους μικρούς πιγκουίνους

Αυστραλία: Δαίμονες της Τασμανίας εξαλείφουν τους μικρούς πιγκουίνους

0
Little Penguin eBird Μικροι πιγκουινοι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι διάβολοι της Τασμανίας που στάλθηκαν σε ένα μικρό νησί της Αυστραλίας είχαν «καταστροφικές» επιπτώσεις στην ζωή των πτηνών εκεί, ανέφεραν ειδικοί.

Τα σαρκοφάγα θηλαστικά, τα οποία απειλούνται, τέθηκαν στο νησί της Maria, το 2012 σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τον αριθμό τους.

Ωστόσο, η άφιξή τους έχει καταστρέψει τον πληθυσμό των πτηνών και εξαφάνισε τους μικρούς πιγκουίνους , σύμφωνα με την BirdLife Tasmania.

Μικροί πιγκουίνοι

Ο μικρός πιγκουίνος πληθυσμός ήταν περίπου 3.000 το 2012, αλλά τώρα εξαφανίστηκε, ανέφερε η οργάνωση.

Ο Δρ Eric Woehler, ο σύμβουλος της BirdLife Tasmania, δήλωσε ότι η απώλεια της πτηνής ζωής δεν ήταν έκπληξη, αλλά παρόλα αυτά «ένα μεγάλο πλήγμα».

«Κάθε φορά που οι άνθρωποι εισήγαγαν σκόπιμα ή κατά λάθος θηλαστικά σε ωκεάνια νησιά, υπήρχε πάντα το ίδιο αποτέλεσμα[…] καταστροφικές επιπτώσεις σε ένα ή περισσότερα είδη πουλιών», είπε.

«Η απώλεια 3.000 ζευγαριών πιγκουίνων από ένα νησί, που είναι εθνικό πάρκο και θα έπρεπε να είναι καταφύγιο για αυτό το είδος, είναι βασικά ένα μεγάλο πλήγμα», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Γεννήθηκαν Διάβολοι της Τασμανίας ύστερα από 3.000 χρόνια

Οι δαίμονες της Τασμανίας

Μια ομάδα από τουλάχιστον 28 δαίμονες της Τασμανίας στάλθηκε στο νησί το 2012 και το 2013 και έκτοτε τα ζώα ευδοκιμούν.

Μια δημοσίευση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biological Conservation πέρυσι ανέφερε ότι οι διάβολοι «εξάλειψαν» αποικίες του shearwater, ενός μεσαίου μεγέθους θαλάσσιου πουλιού.

«Είναι πολύ σαφές ότι οι διάβολοι είχαν καταστροφικές οικολογικές επιπτώσεις στην πανίδα πουλιών στο νησί της Μaria», πρόσθεσε ο Δρ Woehler.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τασμανίας είπε ότι το πρόγραμμα Save the Tasmanian Devil παρακολουθείται συνεχώς.

«Όλα τα αποτελεσματικά προγράμματα διατήρησης είναι προσαρμοστικά και το STDP θα συνεχίσει να εξελίσσεται σύμφωνα με τις νέες γνώσεις στην επιστήμη και τις αναδυόμενες προτεραιότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Αυτό ισχύει και για το νησί της Maria, όπου πραγματοποιείται ενεργός παρακολούθηση. H διαχείριση παραμένει ένα σημαντικό μέρος του ευρύτερου προγράμματος διαβόλων για να βοηθήσει στην αποκατάσταση και διατήρηση ενός ανθεκτικού πληθυσμού άγριων δαιμόνων στην Τασμανία».

Με πληροφορίες της Independent

Διαφήμιση