Αρχική Διάστημα 3D εκτυπωμένοι πύραυλοι για το διάστημα από τη Relativity Space (Βίντεο)

3D εκτυπωμένοι πύραυλοι για το διάστημα από τη Relativity Space (Βίντεο)

0
3D ROCKETS
Εικόνα: RELATIVITY SPACE
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Καινοτομία στη διαστημική βιομηχανία φέρνει η αμερικανική εταιρεία Relativity Space. Οι 3D εκτυπωμένοι πύραυλοι, που παρουσίασε, αποτελούν μία μεγάλη συμβολή στην εξερεύνηση του ανθρώπου στο σύμπαν. Βασισμένοι στην τεχνητή νοημοσύνη και την τρισδιάστατη δυναμική, η Relativity Space συνεργάζεται με τη ΝASA και την αμερικανική Αir Force. Στα σχέδιά της είναι η συμμετοχή στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη μέσω των, υψηλής τεχνολογίας, κατασκευών της.

https://youtu.be/9BhkjEc6Q64

Εκτόξευση δορυφόρων – Terran R

Ένας πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμος, τρισδιάστατος τυπωμένος πύραυλος θα εκτοξεύει δορυφόρους σε τροχιά τρία χρόνια από τώρα. Αυτό περιλαμβάνει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας. Η Relativity Space αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον Terran R, έναν νέο πύραυλο δύο σταδίων. Θεωρείται το κλειδί για τους τολμηρούς στόχους πρόσβασης στον πλανήτη Άρη. “Η Terran R βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας και του σχεδιασμού πυραύλων”, δήλωσε ο Zach Dunn, της Relativity Space. “Πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο και εντελώς τρισδιάστατο, το Terran R θα εξυπηρετήσει τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών στη μεγάλη βιομηχανία δορυφορικών αστερισμών. Ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς την επίτευξη της αποστολής μας. Να να χτίσουμε τη βιομηχανική βάση της ανθρωπότητας από τη Γη.

Εκδηλωθέν ενδιαφέρον

Το πυραυλικό σύστημα Terran R θα είναι μεγαλύτερο στην ισχύ και τις επιδόσεις από το Terran 1 δύο σταδίων. Έναν πύραυλο που ο η εκτόξευσή του αναμένεται εντός του έτους. Εννέα διαφορετικοί πελάτες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια για την τοποθέτηση ωφέλιμων φορτίων στο Terran 1, ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Terran 1 έχει ύψος 115 πόδια (35 μέτρα) πλάτος 7,5 πόδια (2,3 μέττρα). Και μπορεί να αποδώσει έως 2.756 λίβρες. (1.250 κιλά) σε χαμηλή τροχιά της Γης (LEO).  Το πρώτο τμήμα του οχήματος τροφοδοτείται από εννέα κινητήρες Aeon 1 της Relativity Space. Το άνω επίπεδο διαθέτει ένα Aeon βελτιστοποιημένο ως προς το κενό.

3D κινητήρες

Οι κινητήρες χρησιμοποιούν ως καύσιμα υγρό οξυγόνο και μεθάνιο. Είναι τρισδιάστατα εκτυπωμένοι , όπως και ο υπόλοιπος πύραυλος. Αυτή η κατασκευαστική στρατηγική επιτρέπει στη Relativity Space να κατασκευάζει πυραύλους με 100 φορές λιγότερα ανταλλακτικά από αυτά των ανταγωνιστών της. Δημιουργεί, δηλαδή, ένα ολοκληρωμένο όχημα σε λιγότερο από 60 ημέρες, δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας.

 

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/59a8fb50d2b8575fad311abb/1569868386346-IEJDZAILBSJMBJSECNDI/ke17ZwdGBToddI8pDm48kLR4HjMe16aCHIVcvgOZ31EUqsxRUqqbr1mOJYKfIPR7LoDQ9mXPOjoJoqy81S2I8N_N4V1vUb5AoIIIbLZhVYxCRW4BPu10St3TBAUQYVKc-eEeh-wAdPGtesOkp5UehIqc9xXa6M3BVKJl9KQoes3GEI5lCUbIyVrHXYTn2qEZ/RS_MB_3185_1.png?format=1000w
Εικόνα: Relativity Space

 

Το 2024 στην κυκλοφορία το Terran R

Το Terran R αναμένεται να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2024. Όπως και το Terran 1, θα αναχωρήσει  από το σταθμό Cape Canaveral Space Force, στην ακτή της Φλόριντα στον Ατλανιτικό.
Το Terran R θα έχει ύψος 216 πόδια (66 μέτρα) και πλάτος 16 πόδια (4,9 μέτρα). Το πρώτο στάδιο ττμήμα ου πυραύλου θα τροφοδοτείται από επτά κινητήρες Aeon R, έναν εξελιγμένο… ξάδερφο υψηλής πίεσης του Aeon 1. Το άνω τμήμα θα διαθέτει ένα Aeon, όπως και στο Terran 1.

Ωφέλιμο φορτίο

Η χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου του Terran R πλησιάζει εκείνη του Falcon 9. Η Relativity Space, που ιδρύθηκε το 2015, στοχεύει να επαναχρησιμοποιήσει ένα βήμα παραπέρα με τον Terran R. Ολόκληρος ο πύραυλος – το πρώτο και δεύτερο τμήμα του και ο χώρος ωφέλιμου φορτίου, που προστατεύει τους δορυφόρους κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης – θα επαναχρησιμοποιηθεί.

Απολύτως επαναχρησιμοποιήσιμος πύραυλος

“Υπάρχει μια οργανική σχέση μεταξύ της εκτύπωσης 3D και της επαναχρησιμοποίησης. Για αυτό και σχεδιάσουμε τον καλύτερο πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο” δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Relativity Space, Tim Ellis.

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον

Το εγχείρημα προσελκύει πολλούς επενδυτές. Ήδη συγκεντρώθηκαν 650 εκατ. δολάρια, που επιταχύνουν την ολοκλήρωση του έργου. Η εταιρεία είχε συγκεντρώσει προηγουμένως άλλα 500 εκατ. δολάρια το Νοέμβριο του 2020.

Πολυπλανητικό μέλλον στον Άρη

“Εμπνευστήκαμε να κάνουμε αυτό το όραμα πραγματικότητα. Υπάρχουν δεκάδες έως εκατοντάδες εταιρείες που εργάζονται για την οικοδόμηση του πολυπλανητικού μέλλοντος της ανθρωπότητας στον Άρη” πρόσθεσε ο Ellis.

 

 

Διαφήμιση