Αρχική Special Topics Vodafone: Ψηφιακές λύσεις που ενισχύουν το σύστημα υγείας 

Vodafone: Ψηφιακές λύσεις που ενισχύουν το σύστημα υγείας 

0
Vodafone Programma Tileiatrikis Malesina Fthiotidas/Thalia Galanopoulou
Vodafone Programma Tileiatrikis Malesina Fthiotidas/Thalia Galanopoulou
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη σπουδαιότητα των ψηφιακών λύσεων στο σύστημα υγείας ανέδειξε η  Katrina LowesHead of Customer and Partner Co-Creation του Vodafone BusinessΗ ψηφιοποίηση και η τηλεϊατρική προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις, επεσήμανε κατά την εισήγησή της στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Οι τεχνολογίες αιχμής στηρίζουν το σύστημα υγείας. Συμβάλλουν στην ποιοτικότερη και πιο γρήγορη περίθαλψη των ασθενών.

Το επόμενο βήμα στην ψηφιοποίηση της υγείας

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτό απεδείχθη με απτό τρόπο. Τα συστήματα υγείας πιέστηκαν σημαντικά. Η τεχνολογία λειτούργησε ως «αντίδοτο» επίλυσης των προβλημάτων. Η υφιστάμενη εμπειρία, λόγω Covid-19,  αποτελεί την ευκαιρία για το επόμενο βήμα στην ψηφιοποίηση στον τομέα της υγείας. «Η συνδεσιμότητα ολοένα και διευρύνεται. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε online υπηρεσίες» εξήγησε η κ. Lowes. Μεταξύ άλλων, ανεδείχθη και η συνδρομή της τηλεϊατρικής. «Δεν χρειάζεται άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα νησιά, να ταξιδέψουν για να εξεταστούν» εξήγησε.

Επενδύσεις Vodafone

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (θα) ενισχύει διαφορετικούς τομείς με εξειδίκευση στην τεχνολογία, φέροντας την εξειδίκευση στον τομέα της υγείας. Ο όμιλος Vodafone έχει επιλέξει την Ελλάδα ως ένα από τα Παγκόσμια Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξής του. Εστιάζει στο Internet of Things και σε εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας (e-health). Όπως οι ΙοΤ υπηρεσίες Vodafone Remote healthcare. Ένα ψηφιακό βαλιτσάκι για αδιάλειπτη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων μέσω εφαρμογής για smartphone ή tablet και Coolio. Μϊα διασυνδεδεμένη «έξυπνη» συσκευή, για την καλύτερη διαχείριση της«ψυχρής» εφοδιαστικής αλυσίδας της υγείας από την Vodafone Innovus. Οι  επαγγελματίες της υγείας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε κατοίκους αγροτικών περιοχών για εξ αποστάσεως προληπτικές εξετάσεις και ιατρική παρακολούθηση. «Μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τα περιφερειακά ιατρικά κέντρα ή νοσοκομεία και να προσφέρουν διάγνωση και θεραπεία γρηγορότερα από ό,τι εάν ο ασθενής έπρεπε να μεταβεί» εξηγεί η κ. Lowes.

15 εκατ. συσκευές σε 39 χώρες

Στο παγκόσμιο ΙοΤ δίκτυο του ομίλου Vodafone βρίσκονται διασυνδεδεμένες περισσότερες από 15 εκατ. ιατρικές συσκευές σε 39 χώρες. Μία SIM δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 500 δίκτυα ανά τον κόσμο και μία πλατφόρμα και ένα δίκτυο κορμού ΙοΤ, που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και λειτουργεί από τη Vodafone.

Διαφήμιση