Αρχική Διάστημα Τα διαστημικά απόβλητα ενώνουν ξανά ΕΕ και Μ. Βρετανία

Τα διαστημικά απόβλητα ενώνουν ξανά ΕΕ και Μ. Βρετανία

0
CLEARSPACE
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα διαστημικά απόβλητα ενώνουν ξανά ΕΕ και Μ. Βρετανία διά της ClearSpace. Μπορεί το brexit να είναι πραγματικότητα, αλλά το διάστημα φαίνεται να φέρνει ξανά κοντά τις δύο δυνάμεις. Την ελβετική συμφερόντων start up ClearSpace έχει επιλέξει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) για να συλλέγει και να καταστρέφει διαστημικά σκουπίδια. Το 2025 ο ESA μέσω της ClearSpace θα εκτοξεύσει σκάφος-ρομπότ για τη συλλογή τμήματος πυραύλου. Το διαστημικό αυτό σκουπίδι θα εγκλωβιστεί και θα καταστραφεί. Μάλιστα η ESA καταβάλλει για αυτήν τη συμφωνία (ClearSpace-1) 86,2 εκατ. ευρώ. Ε, λοιπόν, αυτή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιλέγει να εγκαταστήσει στη Μεγάλη Βρετανία τη νέα θυγατρική της.

Η νέα θυγατρική της ClearSpace έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου. Δηλαδή καταρτισμένους επιστήμονες για υπηρεσίες όπως η αφαίρεση συντριμμιών διαστημικής τροχιάς, η μεταφορά σε τροχιά και η επέκταση ζωής δορυφόρου.
Από την ίδρυσή της το 2018, η ClearSpace έχει καινοτομήσει. Η σύσταση της ClearSpace Today Ltd θα επιτρέψει την ανάπτυξη κρίσιμων τομέων της αποστολής ClearSpace-1 και άλλων μελλοντικών εμπορικών αποστολών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακμάζον διαστημικό οικοσύστημα

Ο επικεφαλής της ClearSpace στο Ηνωμένο Βασίλειο, Rory Holmes, ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος του ακμάζοντος διαστημικού οικοσυστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου». Η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί το μεγαλύτερο συνεργάτη της Ευρώπης στις δράσεις της ESA για την αφαίρεση συντριμμιών από το διάστημα. Το ClearSpace-1 θα είναι η πρώτη διαστημική αποστολή που θα απομακρύνει ένα κομμάτι συντρίμμια από τροχιά, το οποίο σχεδιάστηκε για εκτόξευση το 2025.
«Ο χώρος αντιπροσωπεύει το μέλλον της οικονομίας μας, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με βιώσιμο τρόπο. Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι το καλύτερο μέρος για το διάστημα και δεσμεύεται να παρέχει πρόσβαση σε δεξιότητες, επενδύσεις και ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει αυτό» προσέθεσε η διευθύντρια του βρετανικού Διαστημικού Οργανισμού, Alice Bunn.
Η ClearSpace στελεχώνεται συνεχώς  με διαστημικούς εμπειρογνώμονες. Αστροναύτες μηχανικοί και ερευνητές από όλον τον κόσμο επιθυμούν να συνδράμουν στο φιλόδοξο έργο.  Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων προσελήφθη αρχικά το 2009 από το EPFL (Πολυτεχνείο Λοζάνης). Διέκοψαν, ωστόσο τη συνεργασία τους με το Πολυτενχείο το 2012, για να επικεντρωθούν στο ClearSpace-1.

Διαφήμιση