Αρχική COVID-19 Στήριξη κινηματογράφου με 8 εκατ. ευρώ από το ΥΠΠΟ

Στήριξη κινηματογράφου με 8 εκατ. ευρώ από το ΥΠΠΟ

0
CINEMA
Εικόνα: UNSPLASH/Jakob Owens
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη στήριξη του κινηματογράφου με το ποσό των 8 εκατ. ευρώ εξήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα ενισχυθούν οι κινηματογράφοι και οι διανομείς κινηματογραφικών ταινιών που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19.

Ανά θεατή και εισιτήριο

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, προβλέπεται η καταβολή σταθερού ποσού 4 ευρώ ανά θεατή/εισιτήριο και ανά προβολή, ανεξαρτήτως της τιμής του εισιτηρίου. Με συνολικό μέγιστο αριθμό 40 προβολών ανά μήνα, για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 ως εξής:

  • Καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίου. Βάσει της άδειας λειτουργίας, για τις επιχειρήσεις που λειτούργησαν από την 1η Οκτωβρίου 2020 και ως τη στιγμή που τους επιτράπηκε ανάλογα με την Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται ο κινηματογράφος και τα μέτρα αναστολής της λειτουργίας που επιβλήθηκαν τον Οκτώβριο ή και τον Νοέμβριο 2020.
  • Καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των συνολικών θέσεων θεατή/εισιτηρίου, όπως αυτές προκύπτουν από την άδεια λειτουργίας, για τις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο 2020.
CINEMA 2
Εικόνα: UNSPLASH/Felipe Bustillo

Για τους διανομείς κινηματογραφικών ταινιών προβλέπεται η καταβολή από τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικής ενίσχυσης. Θα καλύπτει το 40% της διαφοράς της μείωσης του κύκλου εργασιών του έτους 2020 σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.

Πραστασία θέσεων εργασίας

Προϋποθέσεις για τη λήψη της ενίσχυσης είναι:

  • Οι κινηματογράφοι που θα λάβουν την ενίσχυση οφείλουν να επιστρέφουν 20% του λαμβανομένου ποσού για τη χορήγηση κοινωνικού εισιτηρίου εντός διαστήματος τριών ετών σε ευάλωτες ομάτρίτεκνους δες του πληθυσμού όπως ΑμεΑ, μακροχρόνια ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, και πολύτεκνους.
  • Οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας που είχαν την 6η Νοεμβρίου 2020 για ένα μήνα από την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ένταξης στην οικονομική ενίσχυση μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιση