Αρχική Μεταφορές Στα “σκαριά” το πρώτο Υδατοδρόμιο Ρεθύμνου

Στα “σκαριά” το πρώτο Υδατοδρόμιο Ρεθύμνου

0
Ρέθυμνο, Κρήτη - Unsplash
Ρέθυμνο, Κρήτη - Unsplash

Σύνταξη: ecozen.gr

Στα “σκαριά” βρίσκεται το πρώτο Υδατοδρόμιο Ρεθύμνου, μετά και από τη δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ. Το Υδατοδρόμιο θα μπορεί να λειτουργήσει από το επόμενο έτος, ενώ ενισχύει το πανελλαδικό δίκτυο υδατοδρομιών, αλλά και το τουριστικό προϊόν με άμεσα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, στο  ΦΕΚ 2132/Β/21-5-2021 δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την χορήγηση άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης είναι ο πρώτος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα στην Κρήτη που οραματίστηκε, σχεδίασε και πλέον διαθέτει άδεια ίδρυσης Υδατοδρομίου

Η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης, Ειρήνη Κουτσαλεδάκη αναφερόμενη στο θέμα δήλωσε: « Η προσπάθεια απέδωσε τους πρώτους καρπούς  σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και την ανάδοχο αδειοδότησης και αντίκλητό μας εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ», που έφερε εις πέρας τις διαδικασίες προς τους πολυπληθείς γνωμοδοτούντες φορείς και διεκπεραίωσε τη δαιδαλώδη και μακροχρόνια αυτή διαδικασία, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.  

Με την έκδοση της ΚΥΑ αυτής, ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο της υλοποίησης του σχεδιασμού της λειτουργίας Υδατοδρομίου στην πόλη μας, με όλα τα παρελκόμενα οφέλη.

Το επόμενο στάδιο, που είναι η λειτουργία του θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα μας, εφόσον βεβαίως αναπτυχθεί το δίκτυο υδατοδρομίων που δρομολογείται πανελλαδικά, ενώ θα ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν και θα δημιουργηθούν νέες ιδιαίτερα ελκυστικές τάσεις αναψυχής. 

Το Υδατοδρόμιο θα καλύψει σημαντικές ανάγκες διασύνδεσης της πόλης

Η λειτουργία του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου επίσης θα καλύπτει κοινωνικές ανάγκες της πόλης μας, η οποία στερείται αεροδρομίου καθώς και τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αφού θα συμπληρώσει τη μεταφορική εξυπηρέτηση καθώς και τις ανάγκες της έκτακτης και επείγουσας μετακίνησης, όπως αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφορά φαρμάκων κλπ. 

Τέλος, με σκοπό την ταχύτερη υλοποίηση της λειτουργίας του Υδατοδρομίου Ρεθύμνου, διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης των απαιτουμένων υποδομών σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός ετών και να λειτουργήσει από το επόμενο έτος στην πόλη μας το Υδατοδρόμιο.»

Διαφήμιση