Αρχική Καταστροφές Μαλαισία: Πάνω από 200 τραυματίες στο μετρό της Κουάλα Λουμπούρ

Μαλαισία: Πάνω από 200 τραυματίες στο μετρό της Κουάλα Λουμπούρ

0
Σύγκρουση μετρό Μαλαισία ΑΠΕ ΜΠΕ
Σύγκρουση μετρό Μαλαισία ΑΠΕ- ΜΠΕ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τουλάχιστον 200 επιβάτες τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια ενός πρωτοφανούς ατυχήματος στη Μαλαισία.

Ειδικότερα, δύο συρμοί του μετρό της μαλαισιανής πρωτεύουσας, Κουάλα Λουμπούρ, συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Ενώ, η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για ατύχημα.

Σύμφωνα με την ίδια, 47 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ένας από τους δύο συρμούς, επρόκειτο να πάει σε αμαξοστάσιο για επισκευή και κυκλοφορούσε άδειος, όπου για άγνωστό μέχρι στιγμής λόγο, βρέθηκε στις ίδιες σιδηροτροχιές με συρμό γεμάτο κόσμο, σε ώρα αιχμής.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί η είδηση, με φωτογραφίες και βίντεο να παρουσιάζουν στιγμιότυπα μετά το ατύχημα, με τραυματίες που διακομίζονται στα επείγοντα νοσοκομείων και άλλους στους οποίους προσφέρονται φροντίδες μέσα στα βαγόνια του συρμού και ανθρώπους αιμόφυρτους σε δάπεδα βαγονιών ανάμεσα σε θραύσματα γυαλιών.

Οι επιβάτες μετά τη σύγκρουση βρέθηκαν όλοι πεσμένοι.

Όπως προαναφέρθηκε, δεν επικρατεί το σενάριο εγκληματικής ενέργειας, αλλά ατύχημα που οφείλεται σε επικοινωνιακό λάθος.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το ότι οι συρμοί δεν είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα κατά την πρόσκρουση, με τον πρώτο να κινείται με 20 χλμ την ώρα και τον δεύτερο με 40 χλμ την ώρα.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μουχιντίν Γιασίν διαβεβαίωσε μέσω Facebook ότι απαίτησε το υπουργείο Μεταφορών και η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό στην Κουάλα Λουμπούρ να διενεργήσουν «έρευνα σε βάθος για να εξακριβωθεί η αιτία του ατυχήματος». Ενώ, τέτοια ατυχήματα είναι πολύ σπάνια στην Κουάλα Λουμπούρ.

 

Διαφήμιση