Αρχική Επιλεγμένα Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Φθιώτιδα και Κορινθία

Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Φθιώτιδα και Κορινθία

0
PYRKAGIA2

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα και στην Κορινθία. Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στα μέτωπα στην περιοχή της Βίτωλης, δυτικά της Μακρακώμης περιόρισε την έκταση της φωτιάς. Η ύφεση των ισχυρών ανέμων έδωσε τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις κύριες εστίες, να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασής της, αλλά και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές.

Περιορίστηκαν τα διάσπαρτα μέτωπα

Τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά. Απομένουν πλέον μικρότερες εστίες. Στην περιοχή βρίσκονται αυτή τη στιγμή 11 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία με 30 πυροσβέστες. Επίσης και δυο ομάδες πεζοπόρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές. Στην ύφεση συνέδραμαν και τα δύο αεροσκάφη και το ελικόπτερο που έφτασαν στην περιοχή και έκαναν ρίψεις νερού.

Πλήρης έλεγχος και στην Κορινθία

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καλαμάκι Κορινθίας κοντά στο δρόμο Κορίνθου-Επιδαύρου. Ήδη αποχώρησαν οι περισσότερες δυνάμεις αλλά παραμένει μια μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια. Ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόροι. Ρίψεις έκαναν 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

 

 

Διαφήμιση