Αρχική Ειδήσεις Πόσο επιβλαβή για το περιβάλλον είναι τα bitcoin – O Έλον Μάσκ...

Πόσο επιβλαβή για το περιβάλλον είναι τα bitcoin – O Έλον Μάσκ τα απορρίπτει

0
Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου
Ο σταθμός φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla στις ΗΠΑ.
Διαφήμιση

Δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin ως μέθοδο πληρωμής η Tesla Inc (TSLA.O), του μεγιστάνα Elon Musk, δήλωσε ο ίδιος καθώς όπως κατήγγειλε η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του κρυπτονομίσματος είναι αδιανόητη.

Ο Musk, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του bitcoin, έγραψε ένα μήνυμα για την κατανάλωση ενέργειας του bitcoin και είπε: “Η τάση χρήσης ενέργειας τους τελευταίους μήνες είναι τρελή.”

Μάλιστα, την Τετάρτη έκανε ένα tweet στο οποίο έλεγε ότι η Tesla δεν θα δέχεται πλέον το bitcoin ως πληρωμή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά του, επειδή είχε μεγάλο κόστος για το περιβάλλον.

Το Bitcoin, το οποίο έπεσε 17% στο χαμηλότερο από την 1η Μαρτίου μετά τα σχόλια του Musk, ανέβηκε στα 50.360 $ την Πέμπτη.

Μάλιστα και άλλα κρυπτονομίσματα έπεσαν πριν ανακτήσουν κάποιο έδαφος. Το Coinbase (COIN.O), το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 2%.

Παράλληλα, οι μετοχές της Tesla μειώθηκαν κατά 3,08% στα 571,69 $, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει από τις 8 Μαρτίου.

“Πιστεύουμε ότι πραγματοποιήθηκαν πολύ λίγες αγορές οχημάτων χρησιμοποιώντας bitcoin, δεδομένης της σημαντικής φορολογικής υποχρέωσης υπεραξίας που ενδέχεται να προκύψουν τέτοιες συναλλαγές”, ανέφερε η CFRA σε μια έκθεση.

“Πιστεύουμε ότι η εισβολή της TΕSLA στην κρυπτογράφηση έχει επηρεάσει και την αποτίμηση της μετοχής και μπερδεύει την ιστορία, δημιουργώντας πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με τη στρατηγική κατανομής κεφαλαίων”.

Η Tesla αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει bitcoin ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερτροφοδοτώντας την αγορά κρυπτογράφησης.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία δήλωσε ότι μείωσε τη θέση της κατά 10% το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας καθαρό κέρδος περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Τώρα η Tesla ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε bitcoin, με το σχέδιο να το  χρησιμοποιήσει όταν η εξόρυξη μεταβεί σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση