Αρχική Πολιτισμός Μότσαρτ: Διαδικτυακή συναυλία με Λ. Καβάκο και ΚΟΑ σήμερα

Μότσαρτ: Διαδικτυακή συναυλία με Λ. Καβάκο και ΚΟΑ σήμερα

0
CLASSICALMUSIC 2
Εικόνα: UNSPLASH/Manuel Nägeli
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η «Συμφωνία του Διός» του Μότσαρτ μεταδίδεται σήμερα διαδικτυακά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και το Λεωνίδα Καβάκο. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης επιστρέφει, για πέμπτη χρονιά, στο πόντιουμ της ΚΟΑ. Στις 20:30 σήμερα παρουσιάζεται  σε διαδικτυακή συναυλία το κύκνειο άσμα του Β. Α. Μότσαρτ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια δημιουργία-κορωνίδα του συμφωνικού του έργου. Η συναυλία μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένα από το Μέγαρο Μουσικής δωρεάν στο Facebook ή το YouTube της ΚΟΑ.

Αριστουργηματικό έργο

«Η Συμφωνία αρ.41 του Β.Α. Μότσαρτ, επονομαζόμενη του Διός  είναι ένα αριστούργημα σε όλα τα επίπεδα» εξηγεί ο Λ. Καβάκος. Ένα έργο στο οποίο βλέπουμε όλη τη σοφία, την ιδιοφυΐα. Αλλά και όλη την εμπειρία της ζωής που έχει αποκτήσει ο Μότσαρτ, ο οποίος έζησε μόλις 36 χρόνια. Έχουμε, όπως πάντα στο Μότσαρτ, ασύλληπτη ροή μουσικής, όμορφες μουσικές ιδέες και πάρα πολύ σύνθετη πλοκή.

 

KAVAKOSL
Εικόνα: ΚΟΑ

Πρόγραμμα Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά

Από το 2016, οι συναυλίες του προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά, υπό τον παγκοσμίως κορυφαίο βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο, κατέχουν ξεχωριστή θέση στις δράσεις της ΚΟΑ. Στόχος είναι να φθάνει η λόγια μουσική κοντά στους λιγότερο ευνοημένους, στους κατοίκους της περιφέρειας. Η σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου με την Ορχήστρα είναι αφιλοκερδής. Τα έσοδα των συναυλιών παρουσία κοινού δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος, λόγω Covid-19, οι συναυλίες του προγράμματος γίνονται χωρίς την παρουσία κοινού.  «Ευτυχώς όμως χάρη στην τεχνολογία, έχουμε την ευκαιρία να μπούμε σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά του κόσμου» επισημαίνει ο Καβάκος.

 

 

Διαφήμιση