Αρχική Ζώα Κένυα: Ο πληθυσμός της καμηλοπάρδαλης έχει μειωθεί περίπου 40%

Κένυα: Ο πληθυσμός της καμηλοπάρδαλης έχει μειωθεί περίπου 40%

0
καμηλοπάρδαλη
Διαφήμιση

Την πρώτη της εθνική απογραφή άγριας πανίδας ξεκίνησε η Κένυα την Παρασκευή, με στόχο να εντοπίσει απειλές για τους απειλούμενους πληθυσμούς άγριων ζώων και να βοηθήσει στη διατήρηση τους.

Η απογραφή θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο, με τους δασοφύλακες, τους ερευνητές και τα μέλη της κοινότητας να μετρούν ζώα στην ξηρά και από ελικόπτερα.

Η απογραφή θα επικεντρωθεί στην καταμέτρηση σπάνιων ειδών όπως ο παγκολίνος, ο οποίος μάλιστα έχει αναγνωριστεί και ως πιθανό ενδιάμεσο είδος που οδήγησε στην εξάπλωση της COVID-19 και η Sable antelope (Μελανόχρωμος ιππότραγος), εκ των οποίων λιγότερα από 100 παραμένουν στην Κένυα.

Η επέκταση των ανθρώπινων οικισμών, το μεταβαλλόμενο κλίμα που καθιστά λιγότερους τους πόρους και η λαθροθηρία συνέβαλαν στη μείωση των πληθυσμών άγριας ζωής.

Μάλιστα, οι πληθυσμοί καμηλοπάρδαλης στην Κένυα έχουν μειωθεί περίπου 40% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Αφρικής.

Το έργο 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε από την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας (KWS) και το υπουργείο Τουρισμού στο Εθνικό Καταφύγιο Shimba Hills, το παραθαλάσσιο σπίτι του τελευταίου πληθυσμού των Sable antelope.

ελέφαντας

Μερικά από τα πιο ευάλωτα ζώα της Κένυας, συμπεριλαμβανομένων ρινόκερων και ελεφάντων, μετριούνται περιοδικά. Αλλά θα είναι η πρώτη φορά που τα ζώα θα μετριούνται συστηματικά σε όλες τις περιοχές της χώρας.

“Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά. Πιθανότατα δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι συμβαίνει στη βόρεια Κένυα”, δήλωσε η Winnie Kiiru, αναπληρώτρια πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης για την Άγρια Ζωή της Κένυας.

Πηγή: reuters

 

Διαφήμιση