Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ιστορικό χαμηλό για τα έργα ΑΠΕ – Η μέση τιμή στα 40...

Ιστορικό χαμηλό για τα έργα ΑΠΕ – Η μέση τιμή στα 40 ευρώ/MWh

0
ΑΠΕ
Κάλυψη κατά 68% σε ηλεκτρική ενέργεια παρείχαν οι ΑΠΕ τις δύο πρώτες μέρες του Απριλίου
Διαφήμιση

Άλλο ένα “φράγμα” έσπασαν οι τιμές για τα έργα ΑΠΕ σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό, καθώς στη σημερινή ηλεκτρονική δημοπρασία, στο πλαίσιο της κοινής ανταγωνιστικής διαδικασίας της ΡΑΕ για υποβολή προσφορών έργων ΑΠΕ, οι τιμές ξεκίνησαν από τα 53,86 ευρώ/MWh και η χαμηλότερη τιμή έκλεισε στα 32,97 ευρώ/MWh. Ενώ η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 40 ευρώ/MWh.

Η συνεχής μείωση των τιμών για τα έργα ΑΠΕ επιβεβαιώνει στην πράξη τα θετικά αποτελέσματα της ενίσχυσης του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας, καθώς και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εθνική οικονομία.

Τα σημερινά αποτελέσματα του διαγωνισμού πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του συνεκτικού σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα κατά τουλάχιστον 61% έως το 2030.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μάλιστα, όπως δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας: “Η εντυπωσιακή πτώση των τιμών για τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως καταγράφηκε στον σχετικό διαγωνισμό της ΡΑΕ, επιβεβαιώνει τα οφέλη της ωρίμανσης της τεχνολογίας των ΑΠΕ, αλλά και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού. Με την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα επιτυγχάνουμε την προσφορά καθαρής ενέργειας με ανταγωνιστικότερες τιμές για τους καταναλωτές. Η διαμόρφωση των τιμών των έργων ΑΠΕ στο 1/3 του κόστους της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη καταδεικνύει την αναγκαιότητα της εμβληματικής μεταρρύθμισης της απολιγνιτοποίησης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα του ΕΛΑΠΕ“.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚανένα κενό ασφαλείας στο gov.gr: Τι απαντά το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε δημοσίευμα
Επόμενο άρθροΟι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν το κόστος για την πράσινη μετάβαση