Αρχική Μεταφορές Έργα 1 δισ. ευρώ υποδομών και ανάπτυξης στην Αττική

Έργα 1 δισ. ευρώ υποδομών και ανάπτυξης στην Αττική

0
BRIDGE
Εικόνα: UNSPLASH/Levi Frey
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έργα υποδομών και ανάπτυξης, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, δρομολογούνται για την Αττική. Τα έργα και οι παρεμβάσεις προγραμματίζονται να υλοποιηθούν με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το σχεδιασμό συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη οι αναπληρωτές υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, Σ. Πέτσας και ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Βασικοί άξονες

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Σκυλακάκη αναλυτικά για τους άξονες δρομολόγησης στοχευμένων παρεμβάσεων. Κοινός τόπος είναι το αναπτυξιακό πρόσημο για την Αττική. Πρόκειται για έργα που σχετίζονται με εκτεταμένες αναπλάσεις, τον εξοπλισμό Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων,  προγράμματα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας αλλά και προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εξοικονόμηση ενέργειας –

Παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την προτεραιότητα στα έργα αναβάθμισης τη οδικής ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας στους δήμους της Αττικής, παρεμβάσεις αναπλάσεων στο παραλιακό μέτωπο. Επίσης, έργα συντήρησης και αναβάθμισης γηρασμένων υποδομών. Στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει σημαντικός αριθμός τεχνικών έργων (γεφυρών), οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί ούτε συντηρηθεί από την κατασκευή τους, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Παράλληλα εστίασε στην ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης και ενίσχυσης των περιφερειακών λιμένων της Αττικής . Καθώς και του αεροδρομίου των Κυθήρων, που είναι το μοναδικό στα νησιά της Αττικής. Για αυτό και η περιφέρεια  θα βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση και διαβούλευση με τον αν. υπουργό Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναπτυξιακή επανεκκίνηση Αττικής

“Δεν υπάρχει ο παραμικρός χρόνος για χάσιμο. Έχοντας στη διάθεσή μας ώριμες μελέτες, με σχέδιο και ιεράρχηση των αναγκών, θα προχωρήσουμε με γρήγορες διαδικασίες για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων», ανέφερε ο κ. Πατούλης”. «Προτεραιότητά μας είναι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία, θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό κάθε σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, για να επιτύχουμε το στόχο μας» συμπλήρωσε. Στη συζήτηση μετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος και η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

 

 

 

Διαφήμιση