Αρχική Μεταφορές Ενισχύεται ο αεροπορικός τουρισμός στην Ελλάδα – Τι αλλάζει

Ενισχύεται ο αεροπορικός τουρισμός στην Ελλάδα – Τι αλλάζει

0
Ιδιωτικό αεροσκάφος - unsplash
Ιδιωτικό αεροσκάφος - unsplash
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Άλλο ένα λιθαράκι προς ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, έρχεται να δώσει νέα προοπτική και αφορά πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η σχετική ανακοίνωση προήλθε από κοινού, από τα υπουργεία Τουρισμού και Μεταφορών κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με θέμα την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γεώργιος Δριτσάκος.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η δημιουργία για πρώτη φορά διυπουργικής ομάδα εργασίας, με σκοπό τη δρομολόγηση σχετικών δράσεων και την ανάδειξη του αεροπορικού τουρισμού στη χώρα μας, που αποτελεί μια νέα ειδική μορφή τουρισμού.

Οι δύο υφυπουργοί, τόνισαν από κοινού, ότι σήμερα “γίνεται το πρώτο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού. Τα δύο υπουργεία, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, θα κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες με σχέδιο και πολιτική προτεραιότητα, έτσι ώστε βάλουμε τη χώρα μας δυναμικά στο χάρτη των προορισμών του αεροπορικού τουρισμού”.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία έγινε στη συνέχεια τεχνικών επαφών μεταξύ των Υπουργείων και μετά από αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων και εισηγήσεις της ΥΠΑ, επισημάνθηκαν τα όποια προβλήματα και εμπόδια ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού, όπως είναι οι επιπρόσθετοι τελωνειακοί περιορισμοί, οι διατυπώσεις του εντύπου 731, αλλά και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τι αλλάζει

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΑναμένεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, δια μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να αρθεί ο περιορισμός της υποχρεωτικής προσγείωσης αεροσκάφους γενικής αεροπορίας σε αεροδρόμιο που διαθέτει τελωνείο.

Ενώ, θα τροποποιηθεί το έντυπο 731 με σκοπό τη δραστική απλούστευση της διαδικασίας δήλωσης των επιβατών στις πτήσεις της γενικής αεροπορίας.

Παράλληλα, με στόχο την προσέλκυση πτήσεων της γενικής αεροπορίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η ΥΠΑ συνεργάζονται στενά με το υπουργείο Τουρισμού για την ανάδειξη των πεδίων προσγείωσης των αεροδρομίων της ΥΠΑ με ανταγωνιστικά τέλη.

Την ίδια ώρα, αναδεικνύονται μέσω του Υπουργείου Τουρισμού τα νέα υδατοδρόμια και τα υδάτινα πεδία που έχουν ξεκινήσει ήδη να ιδρύονται στη χώρα μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες, ο τοπικός τουρισμός και το island-hoping.

 

Διαφήμιση