Αρχική Ειδήσεις Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Βίντεο

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως – Βίντεο

0
Άγιο Φως
Εικόνα: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έφτασε το Άγιο Φως στην Ελλάδα σήμερα Μεγάλο Σάββατο λίγο πριν από τις 19:00.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιμανδρίτης, Μιχαήλ Γρίβας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” λίγη ώρα πριν.

Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο ερχομός του Αγίου Φωτός δεν συνοδεύτηκε από τις τιμές αρχηγού κράτους και από τη δέουσα σεμνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές.

Στη συνέχεια η άγια φλόγα μεταφέρεται άμεσα σε όλη τη χώρα, για την Ανάσταση η οποία θα γίνει φέτος στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα όπως συνηθίζεται.

Παράλληλα, σε μήνυμά του ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου σημείωσε: “Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης, παρά τις αλλαγές και τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά και τα μέτρα κατά του κορονοϊού, μεταφέραμε και φέτος το εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου Άγιο Φως, προς ευλογία, αγιασμό και στήριξη του παλαιπώρου από τις ποικίλες δοκιμασίες και εσχάτως από τον θανατηφόρο ιό, ευλογημένου και αξιοπρεπούς και υπερήφανου ελληνικού λαού”.

“Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως σας μεταφέρουμε την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά τον σταυρό ακολουθεί η ανάσταση και η ανάσταση είναι εκείνη που μας κάνει να ξεχνάμε και τις ταλαιπωρίες και τις θλίψεις και τις δοκιμασίες και μας γεμίζει τις καρδιές με χαρά και αγαλλίαση” πρόσθεσε.

Διαφήμιση