Αρχική COVID-19 Χ. Θεοχάρης: Η Ελλάδα είναι έτοιμος τουριστικός προορισμός – Συναντήσεις σε χώρες...

Χ. Θεοχάρης: Η Ελλάδα είναι έτοιμος τουριστικός προορισμός – Συναντήσεις σε χώρες ενδιαφέροντος

0
Ελληνικά νησιά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε χώρες -αγορές ενδιαφέροντος για τον ελληνικό τουρισμό βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το τρέχον κρίσιμο διάστημα και πριν την επίσημη επανεκκίνηση του τουρισμού για τη φετινή σεζόν από τις 14 Μαΐου.

Την Πέμπτη πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία, που αποτελεί ταυτόχρονα την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Τουρισμού. Ενώ, χθες και προχθές, βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου δήλωσε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο έτοιμους τουριστικούς προορισμούς.

“Η χώρα μας είναι από τις πλέον έτοιμες και κυρίως διαθέτει καθαρό μήνυμα, το οποίο εξηγεί με σαφήνεια. Το σύστημά μας έχει αρχή, μέση και τέλος, είναι επαγγελματικό, ώριμο και ισορροπημένο μεταξύ ανοίγματος και ασφάλειας” δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις συναντήσεις του με τον υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για θέματα Τουρισμού Τόμας Μπαράις, με κορυφαία στελέχη του Τουριστικού Ομίλου TUI και με την ηγεσία του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV).

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν, σε συνδυασμό με τα νέα διαθέσιμα εργαλεία, τα εμβόλια και τα γρήγορα τεστ, αλλά και τη νέα ιατρική γνώση, αποτελούν ισχυρά όπλα στη φαρέτρα μας, τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στο διεθνές Βραβείο «Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management» που έλαβε η χώρα μας για την εξαιρετική διαχείριση του τουρισμού σε συνθήκες πανδημίας, έκανε λόγο για μια «απόδειξη ότι αναγνωρίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε πέρυσι».

Παράλληλα επισήμανε, ότι στο φετινό Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTCC) που διοργανώθηκε στο Κανκούν, δέχθηκε τα επαινετικά σχόλια των μεγαλύτερων τουριστικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν την Ελλάδα ως παράδειγμα ασφαλούς ανοίγματος για τον τουρισμό.

Διαφάνεια στην ενημέρωση και πραγματικοί “αριθμοί”

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαφάνεια της ενημέρωσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση φροντίζει να είναι όλη η χώρα ασφαλής και δεν αλλάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία, όπως έκανε για παράδειγμα η γειτονική Τουρκία, κατά το περσινό έτος και όπου αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ότι δεν μετρούσε ως κρούσματα κορονοϊού τους ασυμπτωματικούς φορείς.

Σχετικά με την γερμανική αγορά, έλαβε από τον Μπαράις, σχετική διαβεβαίωση ότι η χώρα του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα και που συνεπώς θα διευκολύνει σημαντικά την απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Η χώρα μας σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη θα είναι έτοιμη να προσφέρει στους πολίτες της το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού ήδη την 1η Ιουνίου. Ενώ, η Γερμανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, θα είναι έτοιμη «στο τέλος του β’ τριμήνου του έτους».

Πολίτες εκτός Ε.Ε.

Σχετικά με την υποδοχή τουριστών από χώρες εκτός Ε.Ε. αναμένεται απλοποίηση των διαδικασιών, όπου σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά για ταξίδια και τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη λάβει την έγκριση του ΕΜΑ.

Οι πρώτοι τουρίστες είναι η καλύτερη διαφήμιση

Σύμφωνα με τον υπουργό, το άνοιγμα από τις 19 Απριλίου έγινε ώστε οι πρώτοι τουρίστες που θα έρχονταν στη χώρα μας ανεξάρτητα, να μεταφέρουν τις καλές εμπειρίες από τις διακοπές τους κατά την επιστροφή τους στις χώρες τους και ενδεχομένως αυτό συμβάλει και στην αύξηση της ζήτησης που καταγράφεται.

Ως εκ τούτου και οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες φέρουν τώρα περισσότερη αισιοδοξία από ότι πριν ένα μήνα.

Παράλληλα, εκτιμά ότι θα επιμηκυνθεί η φετινή σεζόν προς το Φθινόπωρο για να έχουν την ευκαιρία διακοπών και όσες οικογένειες εμβολιάζονται αργότερα, αλλά και για να καλυφθεί κάπως η καθυστέρηση του ανοίγματος της φετινής σεζόν, το πρώτο μέρος της οποίας έχει χαθεί και όπου αυτό συναίβη μετά από μια δύσκολη χρονιά.

Πτήσεις της TUI από 14 Μαΐου προς πολλούς ελληνικούς προορισμούς

Ελληνικά νησιάΝα σημειωθεί ότι για το 2021, η TUI ξεκινά τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στις 14 και 15 Μαΐου, με πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, του Αράξου, της Κέρκυρας, της Κω και της Ρόδου και βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο αναμένεται να έχουν φέτος τις καλύτερες επιδόσεις. Τα στελέχη της TUI που συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού εξήραν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε πέρυσι την πανδημία, χαρακτηρίζοντάς την ως «πρότυπο» στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η Covid-19. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από την πλευρά τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για ασφαλές άνοιγμα του φετινού ελληνικού Τουρισμού και αναφέρθηκαν στο προσεχές συνέδριο του DRV με περίπου 700 συμμετέχοντες, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τέλος Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθεί στη Μεσσηνία.\

Πολωνία: 5η στις χώρες προέλευσης επισκεπτών της Ελλάδας

Βαρσοβία, Πολωνία
Βαρσοβία, Πολωνία

Σήμερα, ακολουθεί σειρά συναντήσεων του Χ. Θεοχάρη, με εκπροσώπους των σημαντικότερων τουριστικών οργανισμών της Πολωνίας, αλλά και σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ.

Ενώ, αύριο το πρωί αναμένεται η συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, AndrzejGut-Mostowy, όπου θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Πολωνία, καθώς ετησίως επισκέπτονται τη χώρα μας περισσότεροι από 1 εκατ. Πολωνοί τουρίστες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χώρα κατατάσσεται στην 5η θέση των χωρών προέλευσης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βαρσοβία, ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Aleksander Pociej, πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Daniel Milewski, πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πολωνο-Ελληνικής Φιλίας και Bουλευτή Κυβερνώντος κόμματος “Νόμος και Δικαιοσύνη”, τον Jan Kanthak, αντιπρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδoς, Bουλευτή του κόμματος “Αλληλέγγυος Πολωνία” καθώς και τον Patryk Panasiuk, γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδος.

Ακόμη, θα πραγματοποιήσει τις εξής συναντήσεις με φορείς και οργανισμούς:

  • Beniamin Vafidis, Marketing and MICEDirector της Mouzenidis, η οποία έχει παρουσία στην Πολωνία από το 2017
  • Pawel Niewladomski, Πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου Πολωνίας
  • Marcin Dymnicki, CEO και NataliaRodrez, Marketing Manager του TUI Πολωνίας
  • Adam Banczerowski, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης τουτουριστικού oργανισμού Itaka
  • Maciej Nykiel, CEO και ιδιοκτήτης του Nekera
  • Wojciech Skoczyński, CEO και JacekSocha, Επικεφαλής του Τμήματος Συμβολαίων του Grecos Holidays, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με ταξίδια στην Ελλάδα.
  • Michal Fijot, Chief Commercial Officer της LOT Airlines

 

Διαφήμιση