Αρχική Πολιτισμός Μπολόνια: Κήποι παίρνουν τα ονόματα του Σεφέρη και του Σολωμού

Μπολόνια: Κήποι παίρνουν τα ονόματα του Σεφέρη και του Σολωμού

0
Μπολόνια Ονοματοδοσία Πάρκου Διονύσιος Σολωμός ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπολόνια Ονοματοδοσία Πάρκου Διονύσιος Σολωμός Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο κήποι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε της Μπολόνια, πήραν τα ονόματα των Ελλήνων ποιητών, Γιώργου Σεφέρη και Διονύσιου Σολωμού.

Ενώ, κατά την διάρκεια της ειδικής τελετής ονοματοδοσίας συμμετείχε διαδικτυακά, ο γ.γ. απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα και Ιταλία διατηρούν μακραίωνες σχέσεις πολιτιστικής αλληλεπίδρασης που είναι καλά εδραιωμένες με αμοιβαίες ανταλλαγές πολιτισμικών αγαθών και αυθεντικά βιώματα διακρατικής φιλίας και πολιτιστικής συνεργασίας.

Επίσης, τόνισε ότι η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προβάλλει και στηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών μας σχέσεων με άλλες χώρες, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την Ιταλία.

Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτό η φίλη πόλη της Μπολόνια και ο εκλεκτός της δήμαρχος, αποφάσισε, δύο κήποι της να πάρουν το όνομά τους από δύο Έλληνες πολίτες του πνεύματος.

Από τη μία τον διεθνώς αναγνωρισμένο και νομπελίστα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη και από την άλλη τον ποιητή που οραματίστηκε τον Ύμνο στην Ελευθερία υπό την επίδραση της ιταλικής κουλτούρας, τον Διονύσιο Σολωμό.

Ενώ, στο εξής οι δύο κήποι στην περιοχή Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε του Δήμου της Μπολόνια θα αποτελέσουν δύο τόπους νοητής σύνδεσης και συνάντησης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Κατά την ολοκλήρωση του χαιρετισμού του, ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη την ελληνική κοινότητα Εμίλια – Ρομάνα για τη συμβολή της στην εν λόγω πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για την τιμητική αυτή αναγνώριση, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή τελετή ονοματοδοσίας αποτελεί παράδειγμα προώθησης του πνεύματος φιλίας και πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συμμετείχαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Μπολόνια, Βιρτζίνιο Μερόλα, ο πρόεδρος της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε, Δρ Σιμόνε Μπορσάρι και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Εμίλια – Ρομάνα, Έλενα Μέτσιου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here