Αρχική Περιβάλλον Απίστευτο: Αυτό το δέντρο εξακολουθεί να καίγεται 9 μήνες μετά

Απίστευτο: Αυτό το δέντρο εξακολουθεί να καίγεται 9 μήνες μετά

0
σεκόγια
Εικόνα: National Park Service
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα γιγαντιαίο δέντρο σεκόγια στο Εθνικό Πάρκο Sequoia στην Καλιφόρνια εξακολουθεί να σιγοκαίγεται εννέα μήνες μετά από την τεράστια δασική πυρκαγιά που είχε καταστρέψει την περιοχή στα τέλη του καλοκαιριού του 2020.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πάρκο:  “Επιστήμονες και πυροσβέστες της υπηρεσίας εθνικών πάρκων εξέτασαν πρόσφατα τις επιπτώσεις της Castle Fire του 2020 στο εθνικό πάρκο Σεκόγια και παρατήρησαν ότι μια γιγάντια σεκόγια εξακολουθεί να καίγεται”.

Η πυρκαγιά του 2020

Η δασική πυρκαγιά προκλήθηκε στο πάρκο από έναν κεραυνό στις 19 Αυγούστου 2020 και στη συνέχεια επεκτάθηκε.

Μάλιστα, ως τον Δεκέμβριο του 2020 εκτιμάται ότι έχουν καεί περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασών εξαιτίας της πυρκαγιάς αυτής.

Η ανακάλυψη του δέντρου

Το καμένο δέντρο, βρίσκεται στο Board Camp Grove στο νοτιοδυτικό τμήμα του πάρκου. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το δέντρο ήρθε αντιμέτωπο με βροχή πιθανώς και χιόνι, ένα γεγονός όχι και τόσο φυσιολογικό λόγω των ξηρών συνθηκών της περιοχής.

Μια ομάδα ερευνητών πυρκαγιάς ανακάλυψε το δέντρο σεκόγια που εξακολουθεί να καίγεται. Όπως δήλωσαν οι ερευνητές αυτο οφείλεται πιθανότατα στα απομεινάρια του Castle Fire, της μεγάλης πυρκαγίας του 2020. 

Η αντοχή της φωτιάς σε όλο αυτό το διάστημα της υγρής περιόδου είναι αξιοσημείωτη.

“Το γεγονός ότι οι περιοχές εξακολουθούν να καίγονται το Castle Fire του 2020 δείχνει πόσο στεγνό είναι το πάρκο”, δήλωσε σε δήλωσή του ο Leif Mathiesen, βοηθός υπευθύνου διαχείρισης πυρκαγιάς για τα εθνικά πάρκα Sequoia και Kings Canyon.

“Με τη χαμηλή χιονόπτωση και βροχή φέτος, μπορεί να υπάρξουν επιπλέον ανακαλύψεις καθώς η άνοιξη μεταβαίνει στο καλοκαίρι”.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν ειδικοί το δέντρο που καίγεται δεν φαίνεται να αποτελεί κίνδυνο, αν και τα πληρώματα το παρακολουθούν για να βεβαιωθούν ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα. 

Τέλος, σημειώνεται ότι ενώ το δέντρο βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή χωρίς δρόμους ή μονοπάτια, ο καπνός από αυτό μπορεί να φανεί από το Ladybug Trail, το οποίο οδηγεί ανατολικά από το Κάμπινγκ South Fork κοντά στο Three Rivers.

Διαφήμιση