Αρχική Ειδήσεις Απασχόληση: Εκταμίευση 2,54 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

Απασχόληση: Εκταμίευση 2,54 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

0
money
Εικόνα: Markus Spiske
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την εκταμίευση πόρων, ύψους 2,54 δισ. ευρώ, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της απασχόλησης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Τα χρήματα αποκτούν ιδιαίτερη αξία, λόγω της οικονομικής κρίσης που επήλθε από τον Covid-19.

«Λιγότερο από δύο μήνες μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος για τη διάθεση πρόσθετων –αδιάθετων– πόρων από το πρόγραμμα SURE. Η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, την εκταμίευση των επιπλέον αυτών πόρων, ύψους 2,54 δισ. ευρώ” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συνολικοί πόροι 5,27 δισ. ευρώ για την απασχόληση

Μαζί με τα 2,73 δισ. ευρώ που είχαν ήδη εκταμιευθεί έως τον Φεβρουάριο, η συνολική ενίσχυση προς την Ελλάδα με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, θα ανέλθει στα 5,27 δισ. ευρώ. Ποσό σχεδόν διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη.
Τα χρήματα του προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού. Καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών. Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Υλοποίηση προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή. Την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”. Σύμφωνα με τον υπουργό, “η κυβέρνηση αξιοποιεί και θα συνεχίσει να αξιοποιεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα εγχώρια και ευρωπαϊκά εργαλεία, μέσα και πόρους. Με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας” Στόχος καθίσταται “οι πληγές της υγειονομικής κρίσης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό και να τεθούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Διαφήμιση