Αρχική Πολιτισμός “Τελευταίο αντίο” στην… Ελληνίδα Μίλβα

“Τελευταίο αντίο” στην… Ελληνίδα Μίλβα

0
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η Μίλβα. Πολυπολιτισμική, αισθησιακή και μεσoγειακή, συνέδεσε το όνομά της με το τραγούδι για έξι δεκαετίες.

Σπουδαία ερμηνεύτρια, η Ιταλίδα Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της, έφυγε ταλαιπωρημένη από πολύχρονη ασθένεια.

Είχε γεννηθεί στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχίας Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

Μεσουράνησε από τότε και αγαπήθηκε για το πλούσιο ρεπερτόριό της και τις πολυποίκιλες συνεργασίες της. Το ιδιαίτερο ηχόχρωμά της της χάρισε χιλιάδες θαυμαστές και εκατομμύρια δίσκους ανά τον κόσμο.

Συνεργασίες με Έλληνες

Eμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Μεταξύ άλλων, στη Σκάλα του Μιλάνου, την Όπερα του Βερολίνου, την Όπερα του Παρισιού και το Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Με την Ελλάδα είχε μία ιδιαίτερη σχέση. Ανάμεσα στις μεγάλες της επιτυχίες συγκαταλέγονται και οι συνεργασίες της με το Μίκη Θεοδωράκη, το Βαγγέλη Παπαθανασίου και το Θάνο Μικρούτσικο. Αγαπούσε πολύ τη χώρα μας. Σπουδαίοι Έλληνες καλλιστέχνες είχαν ενώσει τις φωνές τους επί σκηνής μαζί της. Η Μίλβα είχε τραγουδήσει με τη Μαρία Φαραντούρη, το Γιώργο Νταλάρα και την Αλέξια.

Διαφήμιση