Αρχική Ανακύκλωση Συνεργασία Cosnova με Interseroh: Η ομορφιά συναντά την οικολογία

Συνεργασία Cosnova με Interseroh: Η ομορφιά συναντά την οικολογία

0
irmenlogo cosnova
cosnova Beauty veröffentlicht ersten Nachhaltigkeitsbericht und führt ambitionierten Nachhaltigkeitskurs fort / Firmenlogo cosnova. Weiterer Text über ots und www.presseportal.de/nr/129219 / Die Verwendung dieses Bildes ist für redaktionelle Zwecke honorarfrei. Veröffentlichung bitte unter Quellenangabe: "obs/cosnova GmbH"
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ανακυκλωμένα καταναλωτικά προϊόντα χρησιμοποιεί πλέον στις συσκευασίες των καλλυντικών της η γερμανική εταιρεία cosnova.

Με επίκεντρο την οικολογική συνείδηση, προχωρεί σε συνεργασία με την Interseroh, που παρέχει περιβαλλοντικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ανακύκλωσης.

Ποιος δε γνωρίζει τα brands της essence και της Catrice. Τα αγαπημένα καλλυντικά των νεαρών κοριτσιών – και όχι μόνον- “στολίζονται” πλέον οικολογικά.

Πρωτοποριακό έργο

Πρόκειται για πρωτοποριακό έργο  σε συσκευασίες καλλυντικών. Τα υλικά αυτά προέρχονται από τους κίτρινους κάδους απορριμμάτων ή από το “Gelbe Sack”. Με αυτή την πρωτοβουλία, η cosnova πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο. Στόχος να παράγει μέχρι το 2025 τουλάχιστον το 50% των συσκευασιών των προϊόντων της από ανακυκλωμένο πλαστικό.

ESSENCE

…Οικολογικό μανικιούρ

Οι βιώσιμες συσκευασίες αποτελούν το συνδετικό κρίκο της κυκλικής οικονομίας στη βιομηχανία των καλλυντικών. Το ανακυκλωμένο πλαστικό Procyclen παράγεται από την Interseroh σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα ποιότητας. Χρησιμοποιούνται πλαστικά απόβλητα από μεταχειρισμένες συσκευασίες από τους κίτρινους κάδους απορριμμάτων.

Τα βερνίκια νυχιών της Catrice, τα κονσίλερ της essence αλλά και το καπάκι του λιπγκλός essence “extreme shine volume” lipgloss” είναι φτιαγμένο από 94% ανακυκλωμένο πλαστικό Procyclen (PCR). Αποτέλεσμα; Η cosnova εξοικονομεί περίπου 132 μετρικούς τόνους νέου πλαστικού κάθε χρόνο.

Πρότυπα ανακύκλωσης

«Πιο φιλικό προς το περιβάλλον συγκριτικά με κάποιες άλλες προσπάθειες μείωσης ή αντικατάστασής του» χαρακτηρίζει το πλαστικό η Daniela Soukup, Expert Corporate Responsibility στη cosnova.

Για αυτό και η εταιρεία, μαζί με άλλους συνεργάτες του κλάδου, δεσμεύεται να θεσπίσει πρότυπα ανακύκλωσης στον τομέα των καλλυντικών..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακαλύφθηκαν τοξικά απορρίμματα στο βυθό της Νότιας Καλιφόρνιας
Επόμενο άρθροΣταθερά υψηλά διασωληνωμένοι και νέοι θάνατοι – “Όχι στις Πασχαλινές εξόδους”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ