Αρχική Special Topics Συμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο

Συμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο

0
image credit ocean photo 121509
image credit Ocean Sun
Διαφήμιση

Συμφωνία με την MP Quantum Group, υπέγραψε η Ocean Sun, για την ανάπτυξη πλωτού φωτοβολταϊκού, που να βασίζεται στην ιδιόκτητη τεχνολογία της Ocean Sun στην Ελλάδα και την Κύπρο.

H Ocean Sun έχει έδρα τη Νορβηγία και ειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων πλωτής ηλιακής ενέργειας.

«Είναι χαρά μας που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με μια από τις πιο φημισμένες επιχειρηματικές οικογένειες στην Ελλάδα. Η MP διαθέτει μια δυνατή ομάδα και ένα καλό σχέδιο για να αναπτύξει πλωτή ηλιακή ενέργεια στην περιοχή σε κλίμακα χρησιμότητας.

Η οικογένεια Αλαφούζου έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχημένων επιχειρήσεων και είναι τιμή μας που θα μας εκπροσωπούν, αναπτύσσοντας και υλοποιώντας τα πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα της Ocean Sun», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας, Børge Bjørneklett.

«Η πλωτή ηλικιακή ενέργεια είναι ένα άκρως συμβατό στοιχείο με τις αγορές ενέργειας σε Ελλάδα και Κύπρο, με καλή ακτινοβολία, υδατικούς πόρους και δέσμευση των αρχών να προωθήσουν τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Ocean Sun έχει μια κορυφαία λύση παγκοσμίως για την πλωτή ηλιακή ενέργεια με χαμηλό capex και υψηλή ισχύ. Επιπλέον, το αξιόπλοο του συστήματος επιτρέπει την ανάπτυξη κατά μήκος των εκτεταμένων ακτών και των νησιωτικών μας κοινοτήτων», αναφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος, Πρόεδρος του MP Quantum Group.

Ελλάδα και Κύπρος ενδείκνυνται για επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια

Ως δυο χώρες που βρίσκονται στη νότια περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα επίπεδα της ηλιακής ακτινοβολίας προσφέρουν τα εχέγγυα για ικανοποιητικές επιστροφές των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια.

Φτάνοντας τους στόχους για το κλίμα

Κλιματική αλλαγήΕπιπλέον το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα της Ελλάδας, έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, αποσκοπώντας το 35% της ενέργειας έως το 2030 να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη έως το 2028.

Σύμφωνα με τη HELAPCO, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εκπροσωπεί τις μεγάλες ελληνικές φωτοβολταϊκές εταιρείες, αυτό συνεπάγεται μια κατά μέσο όρο εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή χωρητικότητα της τάξεως των 400-500 μεγαβάτ (MW) ετησίως έως το 2030. Οι μεγάλες ακτογραμμές, τα νησιά και και τα αποθέματα νερού της ενδοχώρας, συνιστούν τον τέλειο συνδυασμό με την πλωτή ηλιακή ενέργεια.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr, oedigital.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροAstraZeneca: Αλλάζει όνομα στο εμβόλιο και αναφέρει τις θρομβώσεις στις παρενέργειες
Επόμενο άρθροΝ. Ταγαράς: Στην τελική ευθεία η επένδυση για το Κτήμα Καμπά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ