Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ν. Ταγαράς: Στην τελική ευθεία η επένδυση για το Κτήμα Καμπά

Ν. Ταγαράς: Στην τελική ευθεία η επένδυση για το Κτήμα Καμπά

0
κτημα καμπα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επένδυση για το Κτήμα Καμπά, καθώς εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης.

Η ρύθμιση αφορά σε μελέτη πολεοδόμησης, σε συνέχεια του Προεδρικού Διατάγματος 19/10/11, ΦΕΚ 288/ΑΑΠ, με το οποίο είχε εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και χαρακτηρίστηκαν και οριοθετήθηκαν ως «ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα» εδαφικές εκτάσεις του πρώην κτήματος Καμπά.

Σήμερα, με το 2ο Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο και ο πολεοδομικός κανονισμός της Π.Ο.Α.Π.Δ και επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων που διατρέχουν και γειτνιάζουν με την περιοχή.

Οργάνωση της έκτασης σε 3 ζώνες

Οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε 3 Ζώνες:

  • 1η Ζώνη: Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων
  • 2η Ζώνη: Προστασίας  του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά
  • 3η Ζώνη: Προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Επίσης, καθορίζονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι – οικολογικοί αμπελώνες καθώς και  χώρος εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού.

Ν. Ταγαράς: Επένδυση υπερτοπικού χαρακτήρα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς δήλωσε σχετικά: «Με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι πολεοδομικοί όροι, το Cambas Project βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, καθώς μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση οικοδομικών αδειών για να ξεκινήσει το έργο. Η εν λόγω επένδυση είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας υπεραξία στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία για πλωτό φωτοβολταϊκό σε Ελλάδα και Κύπρο
Επόμενο άρθροΣεισμός ταρακούνησε την Κάρπαθο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ