Αρχική Πολιτισμός Νεαρό ζευγάρι κατέστρεψε καταλάθως έργο τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων

Νεαρό ζευγάρι κατέστρεψε καταλάθως έργο τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων

0
έργο τέχνης
Εικόνα: Yonhap News Agency
Διαφήμιση

Ένα νεαρό ζευγάρι στη Νότια Κορέα κατέστρεψε έργο τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων του Αμερικανού καλλιτέχνη γκράφιτι, JonOne, καθώς όπως δήλωσαν πίστευαν λανθασμένα ότι επιτρεπόταν να προσθέσουν τη δική τους πινελιά ως “συμμετοχική τέχνη”.

Το έργο τέχνης 240 X 700 εκατοστά, χωρίς τίτλο ζωγραφίστηκε από τον JonOne το 2016 μπροστά σε κοινό, στη Σεούλ.

Το έργο τέχνης μεταφέρθηκε σε γκαλερί στο Lotte World Mall, μαζί με τα κουτιά με τα χρώματα και τα πινέλα από τη ζωντανή παράσταση, τα οποία μάλιστα τοποθετήθηκαν μπροστά από τον πίνακα ως μέρος του έργου.

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τη στιγμή που ο άντρας και η γυναίκα άρχισαν να πιτσιλίζουν το χρώμα στα γκράφιτι.

Το προσωπικό της έκθεσης αναφέρει ότι το ζευγάρι αποτελούνταν από έναν νεαρό άνδρα και μια γυναίκα περίπου 20 ετών οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν μπογιά και να την απλώνουν στο έργο τέχνης.

“Νόμιζαν ότι τους επιτρέπεται να το κάνουν ως συμμετοχική τέχνη και έκαναν ένα λάθος”, δήλωσε στο Reuters, ο Kang Wook, ο οποίος διευθύνει την έκθεση.

Η αστυνομία εξέτασε το βίντεο CCTV και συνέλαβε το ζευγάρι λίγο μετά την αφαίρεση των γκράφιτι. Αργότερα απελευθερώθηκαν χωρίς χρεώσεις αφού η γκαλερί δέχθηκε την εξήγησή τους ότι ήταν ένα ειλικρινές λάθος.

“Αυτή τη στιγμή συζητούμε με τον καλλιτέχνη για το αν θα το επαναφέρουμε“, είπε ο Kang.

Η γκαλερί έχει προσθέσει από τότε ένα σημάδι στην οθόνη που αναφέρει: “Μην αγγίζετε“.

Διαφήμιση