Αρχική Επιχειρείν Mercedes-Benz & Siemens συνεργάζονται για βιώσιμη παραγωγή αυτοκινήτων

Mercedes-Benz & Siemens συνεργάζονται για βιώσιμη παραγωγή αυτοκινήτων

0
MERCENDES
Εικόνα: mercedes-benz
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ανάπτυξη μιας εξαιρετικά ευέλικτης, αποτελεσματικής και βιώσιμης παραγωγής αυτοκινήτων, θα πραγματοποιήσουν Mercedes-Benz και Siemens με την υποστήριξη του Κρατιδίου του Βερολίνου, προωθώντας την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες.

“Επεκτείνουμε περαιτέρω την επιτυχημένη πολυετή συνεργασία μας με τη Mercedes-Benz στον τομέα του engineering και της παραγωγής. Μαζί, θέλουμε να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα προς μία βιώσιμη και ακόμη πιο ανταγωνιστική παραγωγή αυτοκινήτων. Για να το επιτύχουμε αυτό, και οι δύο συνεργάτες βασιζόμαστε από την αρχή μέχρι το τέλος σε ψηφιακές τεχνολογίες για να συνδέσουμε πιο πολύ από ποτέ την τεχνολογία με τη βιωσιμότητα και τα νέα περιβάλλοντα εργασίας“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cedrik Neike, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Industries.

Μετατροπή σε πρότυπο ψηφιακό κέντρο

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις Mercedes-Benz Berlin-Marienfelde στη Γερμανία θα μετατραπούν σε ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή του ψηφιακού οικοσυστήματος της Mercedes-Benz Cars, MO360, σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Στο μέλλον, τα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης θα συναρμολογούνται επίσης στο Βερολίνο. Η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του εργοστασίου στο Βερολίνο, που αποτελεί την παλαιότερη μονάδα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Mercedes-Benz.

Σημειώνεται ότι, το Mercedes-Benz Digital Factory Campus στο Βερολίνο είναι ο τεχνολογικός και ψηφιακός πυρήνας για ολόκληρο το δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Cars.

Στόχος του είναι να εφαρμόσει τις νέες εξελίξεις που θα έχουν δοκιμαστεί στο Βερολίνο στα εργοστάσια της Mercedes-Benz παγκοσμίως και να παρέχει στους χρήστες τις απαιτούμενες δεξιότητες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Υπεύθυνος για την Παραγωγή και τη Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας: “Η Mercedes-Benz οδηγεί την ψηφιοποίηση στο επόμενο επίπεδο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Cars. Μαζί με τη Siemens, προωθούμε την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών του μέλλοντος – από το Βερολίνο για όλο τον κόσμο”.

Siemens, Mercedes-Benz

Λύσεις αυτοματισμού θέτουν τα θεμέλια για ψηφιακό μετασχηματισμό

Οι κορυφαίες λύσεις αυτοματισμού και λογισμικού της Siemens θέτουν τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγής αυτοκινήτων. Ο φυσικός και εικονικός κόσμος καθώς και η λειτουργική τεχνολογία (OT) και η πληροφορική (IT) μπορούν να συνδυαστούν μαζί τους.

Αυτό δημιουργεί νέες δυνατότητες συλλογής, κατανόησης και χρήσης των τεράστιων όγκων δεδομένων που προέρχονται από τη διαδικασία του engineering και της παραγωγής. Με καινοτόμες εφαρμογές IoT, για παράδειγμα, οι διαδικασίες παραγωγής μπορούν να γίνουν πολύ πιο ευέλικτες και ενεργειακά αποδοτικές.

Το Βερολίνο στηρίζει τη συνεργασία

Παράλληλα, η Κυβέρνηση του Βερολίνου, που υποστηρίζει την στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών, καλωσορίζει και υποστηρίζει τόσο τη σαφή δέσμευση προς την τοποθεσία παραγωγής και καινοτομίας, όσο και τον μετασχηματισμό και τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Το Κρατίδιο του Βερολίνου θα υποστηρίξει τη συνεργασία, η οποία αποτελεί μέρος του εξαιρετικού επιστημονικού και start-up τοπίου στο Βερολίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller θα υποστηρίξει τη συνεργασία.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: “Η συμφωνία αποτελεί σαφή δέσμευση της Mercedes-Benz και της Siemens προς το Βερολίνο ως τόπος καινοτομίας και παραγωγής.

Και οι δύο εταιρείες έχουν εδώ και χρόνια καθιερωμένους και στενούς δεσμούς με το Βερολίνο.

Με τη στρατηγική τους συνεργασία, ενισχύουν το Βερολίνο ως κορυφαία επιστημονική και ερευνητική τοποθεσία και μπορούν να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας και χώρους κατάρτισης.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Siemens και η Mercedes-Benz θέλουν από κοινού να προωθήσουν την ψηφιοποίηση των διαδικασιών παραγωγής από εδώ – και είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίζουμε τη δικτύωση και τη συνεργασία με πιθανούς συνεργάτες από την επιστήμη, την έρευνα και τις επιχειρήσεις που εργάζονται εδώ στην πρωτεύουσα σε ψηφιακές, προσανατολισμένες προς το μέλλον λύσεις για βιομηχανικές εφαρμογές και την παραγωγή”.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here