Αρχική Καταστροφές Ινδονησία πλημμύρες: Περισσότερα από 70 άτομα έχασαν τη ζωή τους – Δεκάδες...

Ινδονησία πλημμύρες: Περισσότερα από 70 άτομα έχασαν τη ζωή τους – Δεκάδες αγνοούμενοι

0
Ινδονησία Πλημμύρες
Εικόνα: KANDHI BARNEZ / ASSOCIATED PRESS
Διαφήμιση

Συνεχίζεται ο τραγικός απολογισμός μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία και στο Ανατολικό Τιμόρ, καθώς τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα συνεχίζουν να αγνοούνται, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

“Καταμετρήσαμε 55 νεκρούς, αλλά ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς έχουμε (άλλους) 42 ανθρώπους που παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι“, ανέφερε στον Τύπο ο Ραντίτγια Τζατί, εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

https://twitter.com/syifayaa/status/1378835546168946692

Ενώ, από την πλευρά του, ο Ισμαέλ ντα Κόστα Μπάμπου, διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε για το Ανατολικό Τιμόρ, ότι τουλάχιστον 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ μάλιστα πρόσθεσε ότι το λιγότερο 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής στην πρωτεύουσα Ντίλι.

https://twitter.com/harudobbie/status/1378742104566886400

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ταμιευτήρες νερού και να πλημμυρίσουν χιλιάδες σπίτια.

Ενώ τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος, ειδικά την περίοδο των βροχών.

 

 

Την ίδια στιγμή μέσω του “Twitter” πλήθος λογαριασμών εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για όλους όσους επλήγησαν από την καταστροφή στη Nusa Tenggara Timur, Ινδονησία και προσέχονται για αυτούς.

Διαφήμιση