Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η παλιά ΠΥΡΚΑΛ μεταμορφώνεται σε κυβερνητικό πάρκο – Εξοικονόμηση 1 δισεκ. ευρώ

Η παλιά ΠΥΡΚΑΛ μεταμορφώνεται σε κυβερνητικό πάρκο – Εξοικονόμηση 1 δισεκ. ευρώ

0
ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑ. ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÏ ÓÕÃÊÑÏÔÇÌÁ ÅÑÃÏÓÔÁÓÉÙÍ ÔÇÓ ÐÁËÉÁÓ ÐÕÑÊÁË (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΥΡΚΑΛ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ένα πρωτότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κυβερνητικό πάρκο ανάμεσα σε ένα πνεύμονα πρασίνου 80 στρεμμάτων, μετατρέπονται οι παλιές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο δήμο Δάφνης- Υμηττού, με δυνατότητα εξοικονόμησης 1 δισεκ. ευρώ σε βάθος 25ετίας σε σχέση με τα σημερινά μισθώματα που καταβάλει το δημόσιο.

Έτσι επιλύεται το πρόβλημα της “κατάληψης” ιδιωτικών κτιρίων από τα υπεράριθμα κτίρια του δημοσίου, όπου το ετήσιο κόστος μίσθωσής τους επιβαρύνει κατ’ επέκταση και τον φορολογούμενο.

Ενώ, πραγματοποιείται το πάγιο αίτημα των κατοίκων επί δεκαετίες, για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων.

Από την παρουσίαση του ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ
Από την παρουσίαση του ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

Την ανακοίνωση της μετεγκατάστασης 9 Υπουργείων στο σημείο, 3 Μουσείων και 80 στρεμ. πάρκων και 40 στρεμ. που θα αποδοθούν στο κοινό, καθώς και τη μετεγκατάσταση της σύγχρονης παραγωγής πυρομαχικών από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Λαύριο εκτός αστικού ιστού, έκανε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Επιπρόσθετα, ικανός αριθμός ακινήτων θα απελευθερωθεί για άλλες χρήσεις, όπως πολιτιστικές, εμπορικές και οικιστικές, αναβαθμίζοντας επιπρόσθετα την αξία της περιοχής.

Βιοκλιματικός σχεδιασμός – Χρήση ως το 2026

Το σύνολο των νέων υποδομών θα είναι βιοκλιματικές, και υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 60-70%.

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε περίπου πέντε χρόνια από τώρα και εντός της περιόδου 2025-2026 να γίνει η μετεγκατάσταση των κρατικών υπηρεσιών. Ενώ, η επένδυση των περίπου 250 εκατ. ευρώ, θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ.

Ο πρωθυπουργός, πρότεινε το πάρκο να ονομαστεί “Ανδρέας Λεντάκης”, καθώς όπως είπε: “Αυτή η απόφαση θα είναι μια απόφαση που θα ήθελα να την πάρετε εσείς στο δημοτικό σας συμβούλιο. Σκεφτόμουν ότι η πιο σωστή ονομασία αυτού του χώρου θα ήταν κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης».

Για να τιμήσουμε τη μνήμη μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας, ο οποίος είχε τις ρίζες του εδώ στον Δήμο, διετέλεσε δήμαρχος Υμηττού και άλλαξε την όψη της πόλης και για να κάνουμε με αυτόν τον τρόπο και τη σύνδεση μεταξύ ενός σχεδίου το οποίο έχει χαρακτηριστικά εθνικά, αλλά ταυτόχρονα και χαρακτηριστικά τοπικά. Η απόφαση, όμως, τελικά, της ονοματοδοσίας θα είναι μια απόφαση την οποία θα πάρετε εσείς, καθώς ο χώρος αυτός είναι ένας χώρος ο οποίος πρωτίστως αφορά εσάς”.

Τα σχέδια – Πώς μεταμορφώνεται η περιοχή

Δείτε το σχετικό βίντεο για την αναμόρφωση των παλιών υποδομών:

Αναλυτικά, η παρουσίαση και τα σχέδια του “ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ”

 

 

Διαφήμιση