Αρχική Μεταφορές Ενισχύεται το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας με 300 νέα οχήματα

Ενισχύεται το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας με 300 νέα οχήματα

0
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Αθήνας έρχεται να καλύψει η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε. (πρώην Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε.)

Η διάρκεια της μίσθωσής τους είναι τριετής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α. και αφορά:

  • 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων
  • 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των 12 μέτρων

Στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες της πρωτεύουσας με την αύξηση δρομολογίων ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επιβατών.

Σημειώνεται ότι, το Ε.Σ. αρχικά με την υπ΄ αριθμ. 50/2021 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης. Ακολούθησαν προσφυγές για πλημμέλειες κ.λπ. στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ., στο σκέλος των τεχνικών προδιαγραφών.

Ωστόσο, στη συνέχεια η έκδοση της υπ΄ αριθμ. 497/2021 αποφάσεως του 7ου Κλιμακίου, ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη, καθώς έκρινε ότι οι προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές και να ανακληθεί η προσβαλλόμενη Πράξη, ενώ παράλληλα σημειώνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.

Διαφήμιση