Αρχική Διάστημα Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η κάψουλα Crew Dragon της SpaceX

Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η κάψουλα Crew Dragon της SpaceX

0
Πλήρωμα 2
Εικόνα: Twitter/ @AstroVicGlover
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έφτασε και προσδέθηκε ομαλά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) η κάψουλα Crew Dragon Endeavour της SpaceX, με μία ομάδα τεσσάρων αστροναυτών, το Σάββατο 24 Απριλίου, όπως μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση η τηλεόραση της NASA.

Η πρώτη φάση της πρόσδεσης ξεκίνησε στις 11.08 (ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 424 χιλιομέτρων πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, ενώ περίπου δέκα λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη φάση.

Η κάψουλα Endeavour εκτοξεύτηκε την Παρασκευή, πάνω σε έναν πύραυλο της SpaceX, τον Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα.

Ο πύραυλος μετέφερε στο διάστημα τα τέσσερα μέλη του “Δεύτερου Πληρώματος“: τον Γάλλο Τομά Πεσκιέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

“Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα” είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS.

Σημειώνεται ότι, η ομάδα των τεσσάρων αστροναυτών είναι το πρώτο πλήρωμα που προωθήθηκε σε τροχιά από έναν ενισχυτή πυραύλων που ανακυκλώθηκε από μια προηγούμενη διαστημική πτήση.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα ενισχυτικά οχήματα, σχεδιασμένα για να πετούν πίσω στη Γη και να προσγειωθούν με ασφάλεια και όχι να πέσουν στη θάλασσα μετά την εκτόξευσή τους, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας επαναχρησιμοποιήσιμης στρατηγικής πυραύλων, που η SpaceX βοήθησε να πρωτοπορήσει έτσι ώστε να γίνουν πιο οικονομικές οι πτήσεις στο διάστημα.

Η συγκεκριμένη αποστολή σηματοδοτεί τη δεύτερη “επιχειρησιακή” ομάδα διαστημικών σταθμών που ξεκίνησε η NASA σε κάψουλα Crew Dragon και την τρίτη πληρωμένη πτήση σε τροχιά μέσα σε 11 μήνες υπό την αρχική συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα της NASA με την SpaceX.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα μέτρα που ισχύουν για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού
Επόμενο άρθροWIND: Συμβάλει στην ανάδειξη της Καλαμάτας σε ιδανικό προορισμό για ψηφιακούς νομάδες