Αρχική Επιχειρείν Chiquita: Πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής – Μειώνει τις Εκπομπές Άνθρακα

Chiquita: Πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής – Μειώνει τις Εκπομπές Άνθρακα

0
Chiquita
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, συμβάλει με πρωτοποριακό τρόπο η Chiquita, με το πρόγραμμα “30BY30” για την Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα, το οποίο έχει υποβληθεί στο SBTi (Science Based Target Initiative), τον κορυφαίο ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό για τη μείωση των εκπομπών αεριών, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία φρούτων παγκοσμίως που δεσμεύεται για τον ανεξάρτητο έλεγχο των στόχων και την πιστοποίηση της πρωτοβουλίας από τον SBTi.

Χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% μέχρι το τέλος του 2030, σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Μελέτη Αποτυπώματος Άνθρακα

Στις αρχές του 2020, η εταιρεία εκπόνησε μία Μελέτη Αποτυπώματος Άνθρακα για να εντοπίσει τους κύριους τομείς που πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού.

Αυτό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την εμπλοκή του SBTi, για να διασφαλιστεί ότι η πορεία της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται από έναν ανεξάρτητο φορέα.

Αναλυτικό πλάνο έως το 2030

Η γνωστή εταιρεία φρούτων έχει συντάξει ένα αναλυτικό πλάνο με ορίζοντα έως το 2030, στο οποίο έχουν τεθεί σαφείς στόχοι για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μέσα από την μετάβαση σε πιο πράσινες μορφές ηλεκτρικής ενέργειας όπως η χρήση ηλιακών πάνελ ή ανεμογεννητριών, η αντικατάσταση της χρήσης πετρελαίου με βιοκαύσιμα ή η υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τη μείωση εκπομπών αζώτου από τα λιπάσματα.

Η επιτυχία του εγχειρήματος εμπεριέχει μεγάλες επενδύσεις και κόστη από πλευράς της εταιρείας, ενώ απαιτεί και μια στροφή προς τον εξυπνότερο και αποδοτικότερο τρόπο εργασίας.

“Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη και τη θέση μας σε αυτόν. Καλλιεργώντας τα φρούτα μας στην Κεντρική Αμερική για περισσότερα από 120 χρόνια παρατηρούμε ότι το κλίμα πράγματι αλλάζει. Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλεί έντονες και απρόβλεπτες καταιγίδες, τυφώνες και πλημμύρες, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά τις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, τις κοινωνίες στις οποίες ζουν, καθώς επίσης και την απρόσκοπτη παροχή προϊόντων σε πελάτες και καταναλωτές,” δήλωσε ο Carlos Flores, Πρόεδρος της Chiquita.

Διαβάστε επίσης:  Στην «κατάψυξη» η χώρα το επόμενο τριήμερο - Πού θα χιονίσει

Η πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί ένα μόνο μέρος της συνολικής προσέγγισης της Chiquita για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που μέσω της πολιτικής “Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο” για τη βιωσιμότητα επικεντρώνεται σε 3 κύριους τομείς.

Κώδικας του Αγρότη

Με το πρόγραμμα “Κώδικας του Αγρότη” και την συστηματική ανανέωση και τον επανασχεδιασμό των καλλιεργειών, η εταιρεία επιτυγχάνει μέγιστη εξοικονόμηση σε εκπομπές άνθρακα.

Πως να Είσαι Καλός Γείτονας

Μέσω του προγράμματος “Πως να Είσαι Καλός Γείτονας” η Chiquita επενδύει διαρκώς στις υποδομές των ντόπιων κοινοτήτων, στην αναδάσωση και στην προστασία της βιοποικιλότητας. Ο διάδρομος Άγριας Ζωής στο Nogal και οι υδροβιότοποι του San San Pond Sak στον Παναμά αποτελούν 2 διαχρονικές δράσεις της εταιρείας.

Για το Γενικότερο Καλό

Τέλος, μέσω του προγράμματος “Για το Γενικότερο Καλό” η εταιρεία ελπίζει ότι η πρωτοβουλία “30BY30” θα αποτελέσει έμπνευση για άλλες εταιρείες του κλάδου να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να θέσουν τους δικούς στους στόχους μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο749 στις ΜΕΘ – Πού εντοπίζονται τα 1.955 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΑγελάδες που τρώνε φύκια στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ